Dünyaca ünlü Patolog Doç. Dr. Pembe Oltulu KON TV'de mentorluk sistemi hakkında bilgiler paylaştı.

Dünya patolojisinde en etkin 100 isim arasında yer alan tek Türk bilim insanı Necmettin Erbakan Üniversitesi MERAM Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Pembe Oltulu ve stajyer doktor Hatice Göksu Kayım eğitim ve kariyer sürecinde yaşadıkları tecrübeleri paylaştı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi hocaların deneyim ve bilgisi ile genç asistan hekimlerin ve tıp öğrencilerinin aktif, dinamik çalışma azmini harmanlayarak akademiye hazırlayan bir mentorluk sistemi geliştirdi.

İşte "2014'ten itibaren uluslararası bir patoloji eğitim-öğretim arenası keşfettim. Aslında hiç kimsenin bilmediği bir uzman hekimdim bir devlet hastanesinde. Mevla da yardım edince yollar açılıyor." diyen Oltulu'nun anlatımıyla üniversitede öğrencileri geleceğe hazırlayan yöntem.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Misafir 09.07.2022 05:25
    Maaşallah
  • VATANDAŞ 08.07.2022 18:50
    MENTOR NE DEMEK?, daha az deneyimli kişilere destek, danışmanlık ve motivasyon sağlayan bireylerin sahip oldukları isimdir. Güvenilir bir danışman ya da rehber olarak da tanımlayabiliriz mentorları. Mentorlar, mentilerine yani girdikleri sektöre dair bilgi ve becerilerini geliştirmek isteyen az tecrübeli ya da tecrübesiz çalışanlara yardımcı olan kişilerdir. YANİ TÜRKÇESİ : ÖĞRETMEN. TÜRKÇESİ varken MENTOR demek şart mı ???