Burun içi yarası nasıl geçer? İyileşmeyen burun içi yaraları için doğal tedavi...

Kuru hava ve alerji gibi nedenlerden meydana gelen buru içi yaralar, nefes kalitesini bozarak yaşam kalitesini olumsuz etkilemektedir. İşte geçmeyen burun yaralarına evde doğal çözümler!

Burun içi yarası nasıl geçer? İyileşmeyen burun içi yaraları için doğal tedavi...
Burun içi yarası nasıl geçer? İyileşmeyen burun içi yaraları için doğal tedavi...
GİRİŞ 11.11.2022 11:44 GÜNCELLEME 11.11.2022 11:44

Burun içi yaraları özellikle mevsim geçişlerinde sıklıkla görülen bir rahatsızlıktır. Genellikle kuru hava ve alerjiden kaynaklı meydana geldiği görülür. Burun içi yaraları meydana geldiği andan itibaren 4-5 gün kadar devam ederek nefes kalitesini olumsuz yönde etkileyerek kişinin gün içinde rahatsız ve huzursuz hissetmesine neden olmaktadır. Burun içi yaraları, ne kadar rahatsız edici olursa olsun birkaç doğal tedavi ile kısa sürede geçmesi mümkündür...

Toz tarçın faydaları nelerdir? Toz tarçın çayı nasıl yapılır?Toz tarçın faydaları nelerdir? Toz tarçın çayı nasıl yapılır?

Burun İçi Yaraları Nedenleri Nelerdir?

Sonbahar ve ilkbahar mevsiminde sık sık oluşan burun içi yaraları, genellikle kuruluktan kaynaklı meydana gelir. Kuru ve nemsiz ortamlarda uzun süre bulunmanın sonucu olarak burun içi yaraları oluşabilir. Uzun süre geçmeyen nezle ve grip gibi solunum yolu hastalıkları burun içinin tahrip olmasına ve buna bağlı olarak burnun içinde yaraların oluşmasına neden olabilir. Burun yaralarının bir diğer nedeni ise alerjidir. Mevsim geçişlerinde toz ve kuruluktan kaynaklı burun içinde yaralar oluşmaya başlar. 

Aronya çayı faydaları nelerdir? Aronya çayı aktarlarda bulunur mu?Aronya çayı faydaları nelerdir? Aronya çayı aktarlarda bulunur mu?

Burun İçi Yaraları Nasıl Geçer?

Meydana geldiği andan itibaren kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen burun içi yaralarının kısa sürede geçmesi için ilk olarak buhar banyosu yapılması önerilir. Özellikle yaşam alanının daha nemli olması burun yaralarının kısa sürede geçmesine fayda sağlayacaktır. 

Burun içi yaralarının kısa sürede geçmesi için gün içinde sık sık merhem ve vazelin gibi iyileştirici etkisi yüksek kremlerin sürülmesi tavsiye edilir. Burun içi yaralarının kısa sürede geçmesi için yaranın olduğu bölgeye temastan kaçınmak gerekir. 

İltihap ve enfeksiyondan kaynaklı meydana gelen burun içi yaralarının kısa sürede geçmesi için iltihap kurutucu özelliğe sahip ürünlerden istifade edilebilir. Zencefil, oldukça güçlü bir iltihap sökücü olarak burun içi yaralarının kısa sürede tedavi edilmesinde kullanılabilir. 

Deniz Suyu Burun Yaralarına İyi Gelir Mi?

Deniz veya okyanus suyu burun spreyi, burun içinde meydana gelen yaraların kısa sürede geçmesi için oldukça etkili maddeler arasında yer alır. Özellikle mikrop kırıcı ve nemlendirme özelliği sayesinde burun içindeki yaraların kısa sürede geçmesine yardımcı olur. Burun içinde oluşan yaralara düzenli olarak okyanus spreyi sıkmak ya da doğrudan deniz suyu ile yıkamak yaraların kısa sürede iyileşmesini sağlamaktadır. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...