Sandaloz sakızı nasıl kullanılır, faydaları nelerdir ? Sandaloz sakızı ile zayıflamak...

Her derde deva olan sandaloz sakızının faydaları kullananlara saymakla bitmiyor. Ağaçtan elde edilen bu sakız ne işe yarar, nasıl kullanılır? Gelin hep birlikte sandaloz sakızının faydalarını öğrenelim!

Sandaloz sakızı nasıl kullanılır, faydaları nelerdir ? Sandaloz sakızı ile zayıflamak...
Sandaloz sakızı nasıl kullanılır, faydaları nelerdir ? Sandaloz sakızı ile zayıflamak...
GİRİŞ 17.04.2024 17:45 GÜNCELLEME 17.04.2024 17:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Beslenme uzmanlarının tavsiye ettiği ağacın özünden elde edilen bu sakız türünün faydaları saymakla bitmiyor. Sağlıklı bir bedene ulaşmak için tercih edilmesi gereken bitkisel yollardan biri de sandaloz sakızı.

Zayıflama ilaçların içeriğinde de yer alabilen bu bitki reçinesinin tüketildiği alanlarda da çeşitlilik söz konusu. İşte, sandaloz sakızı faydaları ve sandaloz sakızı nasıl kullanılır sorularının yanıtları!

SANDALOZ SAKIZI NEDİR?
Sandaloz sakızı, Kuzey Afrika civarında yetişen sandaloz ağacından elde edilen bir sakızdır. Bu ağacın boyu ortalama 6 metreye kadar uzayabiliyor ve dallarıyla gövdesinden özel bir bal elde ediliyor. Sakız kıvamında olan bu bal, sandaloz sakızı olarak bilinmektedir.

Kuzey Afrika’da sandaloz ağacı sıcak hava iklimimine maruz kaldığı için, bu bal kıvamındaki sıvı, sakız gibi erimektedir. Eriyen sakızın rengi beyaza yakın bir sarıdır. Ele alındığında kolayca dağılabilme özelliğine sahiptir.

Sandaloz ağacı, Türkiye’nin iklim şartlarına uyum sağlayamadığı için Türkiye’de bulunmuyor ancak sandaloz sakızının satışı aktar ve benzeri yerlerde yapılabiliyor.

SANDALOZ SAKIZININ BİLİNMEYEN 6 FAYDASI

1. Ağrıları dindirir

Kas ve baş ağrılarının ilaçsız geçmesini sağlar. Sandaloz sakızı kan akışının hızlanmasını sağlar ve beraberinde ağrıyı hafifletir. Baş ağrısı durumlarında ve yorgun olunduğunda, vücuttan ağrıyı uzak tutmak için tercih edilebilir.

2. Yağ yakımını hızlandırır

Gündeme geldiği en çok konulardan biri de zayıflamaya sağladığı katkılardır. Sandaloz sakızı kilo vermek için yağ yakımının başlamasına yardımcı olur. Eğer metabolizmanın hızlanması ve sağlıklı bir şekilde kilo verilmesi isteniyorsa soluğu sandaloz sakızında alabilirsiniz.

3. Tansiyonu dengeler

Tansiyon yükselmesi beraberinde başka hastalıkları da getirebilir. Doğal yollarla tansiyon düşürmek istendiğinde Sandaloz sakızına başvurulabilir çünkü bu sakız, damarların gevşemesini sağlayan özelliği sayesinde yükselen tansiyonu düşürür. Düzenli tansiyon ilacı kullananların doktor kontrolünde tüketmesi tavsiye edilir.

4. Bağırsakları çalıştırır

Kilo vermek için bağırsakların aktif çalışması gerekir. Sadece zayıflamak için değil genel vücut fonksiyonlarının düzgün ve temiz bir şekilde çalışması için bağırsakların düzenli harekete ihtiyacı var. Sandaloz sakızındaki bağırsakları uyarıcı maddeler, kabızlık gibi sorunları yok eder ve bağırsakların temizlenmesini sağlar. Mide yanması ve şişkinlik gibi şikayetlerin de azalmasında yardımcı olur.

5. Uzun süre tok tutar

Sandaloz sakızının içeriğinde yer alan vitamin ve mineraller, beyne tokluk hissi vermektedir. Bu sebeple zayıflamak isteyenler bu sakızı kullanmayı tercih edebilir. Beyne ve mideye uyarıcı gönderen bu sakız, daha geç acıkmayı sağlar.

6. Ağız ve diş sağlığını korur

Sandaloz sakızı çiğnendiği zaman ağız içinde oluşan tükürükler bakterilerden koruyan özel bir salgı salgılar. Çürük ve iltihapları önleyen sandaloz sakızı, ağız içinde oluşan kötü kokuyu da yok eder.

SANDALOZ SAKIZININ YAN ETKİLERİ

Uzun bir dönem boyunca sandaloz sakızı çiğnenirse, çene kemikleri zarar görebilir. Sandaloz sakızının en sık görülen yan etkisi mide yanmasına neden olmasıdır. Bir kerede çok fazla sandaloz sakızı alınmasının herhangi bir zararı olmaz. Ancak sürekli olarak fazla miktarda sakız tüketmek, sindirim sisteminde hasara yol açabilir. Bu nedenle günlük tavsiye edilen miktardan fazlasını tüketmekten kaçınmakta fayda vardır.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Metin 2 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Şeriat isteriz. ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ. ALLAHIN RIZASINI, HOŞNUTLUĞUNU, SEVGİSİNİ VE DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA KAVUŞMAK İSTERİZ... ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN HUZURUNDA OLMAK İSTERİZ.
    Cevapla
  • Adil 2 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAHIM ŞEHİT OLMAK İSTİYORUM ALLAHIM ailem ve nesillerimle birlikte şu andan itibaren DOSTUN OLMAK İSTİYORUM YALVARIYORUM ALLAHIM KABUL ET.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Biz bunu hat sanatında, boya yapımında kullanıyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    gün-de nakadar tüketilecek bi de yazsanız
    Cevapla
  • Qwerty¹ 4 ay önce Şikayet Et
    Tamam şimdide bunlar sayılır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!