Zayıflamak isterken hataya düşmeyin!

Uzmanlar, diyet ve spor yaparak kilo vermek isteyenlerin başarısızlığının altında, 'inanmamaktan kendini kandırma'ya kadar birçok hatalı davranışın yattığını söyledi.

Zayıflamak isterken hataya düşmeyin!
Zayıflamak isterken hataya düşmeyin!
GİRİŞ 22.05.2012 13:15 GÜNCELLEME 22.05.2012 13:15

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Selin Ok, hareketsiz yaşam ve fastfood yemek kültürü başta olmak üzere birçok faktörün etkisiyle giderek artan 'fazla kilo' sorununu çözmek için diyet ve spora yönelen insanların başarısızlık nedenlerinin önemli bölümünü yaptıkları diyet hatalarının oluşturduğuna dikkat çekti.

Bunların başında zayıflayacağına inanmamak ve plansız bir şekilde diyet yapmak geldiğini söyleyen Ok, öğün atlamanın, uzun süre aç kalmanın ve diyeti ertelemenin de yapılan hatalar arasında yer aldığını kaydetti. Sürekli diyet yapan ancak kilo veremeyen insanların genellikle klasik diyet hatalarının kurbanı olduğunu ifade eden Ok, yapılan hataları şöyle sıraladı:

"Zayıflayacağına inanmamak

Plansız olmak: Beslenmenizi planlayacak size özel bir menü olmadan başarı sağlayamazsınız. Mutlaka diyetisyen kontrolünde size özel olarak hazırlanmış bir mönü takip edin.

Kısa vadeli düşünmek: Diyeti yaşam tarzınızda yapacağınız değişiklik olarak görmeniz gerekir. Kısa süre aç kalıp kilo vermeye çalışanlar bir süre sonra diyeti bırakır. Çünkü zor gelecektir.

Sürekli tartılmak: Diyetin en zevkli kısmı, tartıldığınızda ibrenin sola doğru kaydığını görmektir. Ancak bunu abartarak sık tartılmak kilo kaybını zorlaştırır. Çoğu kadının kilosu, vücuttaki su tutulmalarından dolayı iner çıkar. Bu sebeple zaman zaman kilo almadıkları halde almış gibi hissederek endişelenirler. Bu da işi zorlaştırır.

Öğün atlamak: Öğün atlanınca kan şekeri seviyeniz düşer. Bu da tatlı besinlere olan ihtiyacı artırır.
Bütün gün aç kalarak kilo vermeye çalışmak.

Bir öğünde aşırı yiyip, akabinde kendini cezalandırırcasına bir diğer güne kadar bir şey yememek.
Tek tip diyetlerle kendi kendine zayıflamayı beklemek.

Diyete başlamak için hep pazartesileri beklemek.
Atılmasın, ziyan olmasın diye tabakta yemek bırakmamak.
Yemek pişirirken veya sofrayı kurarken tadım yapmak.
Açılan paketi bitirmeye odaklanmak, porsiyon kontrolü yapamamak.
Spor yapacak vakit bulamadığından yakınmak."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi