Sakarya

"Tecrübe Konuşuyor" projesi

17:26 08 Ocak 2016
"Tecrübe Konuşuyor" projesi

Sakarya'daki etkinliğe katılan teknik direktör Oğuz Çetin ile dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, deneyimlerini gençlerle paylaştı

 Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında, eski milli futbolcu ve teknik direktör Oğuz Çetin ile dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, Sakarya'da gençlerle bir araya geldi.

Orhan Gazi Kültür Merkezi'nde spor spikeri Ersin Düzen'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda konuşan Çetin, hayatta başarılı olabilmek için hayal etmenin önemli olduğunu söyledi. 

Hedeflenen konuda istekli, kararlı ve azimli olunması gerektiğini ifade eden Çetin, "Almanya'da bulunduğum kasabanın altyapısında 9 yaşından itibaren 5-6 yıl boyunca lisanslı olarak futbol oynadım. Burada çok şey öğrendim. Avrupa kültürünü ve disiplinini almak çok önemliydi ama aynı zamanda aile yapımız gereği okumak ve eğitim de çok önemliydi" diye konuştu. 

Çetin, çocukluğundan itibaren futbolculuk hayalini yaşadığını, ancak buna ulaşmak için disiplinli şekilde çalıştığını dile getirerek gençlere hedef koymaları ve bir idol belirleyerek hareket etmeleri önerisinde bulundu. 

 

- "İşimi severek yapıyorum"

Milli güreşçi Rıza Kayaalp de güreşin fedakarlık gerektiren spor dalı olduğunu anlattı.

Antrenman yaparken bile büyük zevk aldığına işaret eden Rıza Kayaalp, şöyle konuştu:

"Her antrenmandan sonra yorgun değil de daha dinç çıkıyorum ve işimi severek yapmaya devam ediyorum. Sadece güreş için değil her konuda işimizi severek yaptığımız sürece, çalışarak ilerlediğimizde her şeyde başarı sağlayabiliriz. Ben güreşte bunu yaptım. Hem aileme hem de vatanıma ve milletime faydalı olduğumu inanıyorum. Halkımıza gurur verici başarılar getiren bir sporcu olduğumu düşünüyorum."

Rıza Kayaalp, her sporcunun İstiklal Marşı'nı okutmak ve Türk bayrağını göndere çektirmek istediğini vurgulayarak, o duygunun çok farklı olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.