Sakarya

Yamaç paraşütüyle gökyüzünün tadını çıkardılar

17:50 03 Nisan 2016
Yamaç paraşütüyle gökyüzünün tadını çıkardılar

Sakarya Sportif Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen yamaç paraşütü eğitimlerine katılan kursiyerler, eğitimlerin ardından deneyimli pilotlarla uçmanın keyfini çıkardı.

Serdivan ilçesindeki 235 rakımlı Kırantepe'ye gelen öğrenciler ve vatandaşlar, deneyimli pilotlarla uçuş heyecanı yaşadı. Rüzgarın etkisiyle zaman zaman zorluk yaşansa da öğrenciler, uçuş sırasında öz çekim çubuğuyla fotoğraf çekmeyi ihmal etmedi.

Sakarya Havacılık Kulübü eğitmeni Abdullah Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya Sportif Havacılık Kulübü olarak her seviyede yamaç paraşütü eğitimi verdiklerini belirtti.

Bölgenin yamaç paraşütü sporuna çok uygun olduğunu anlatan Yıldız, her hafta sonu burada şenlik havası yaşandığını dile getirdi.

Yıldız, tecrübesi olmayan bir pilotu tecrübeli pilotla uçurduklarına değinerek, şöyle devam etti:

"Buna tandem uçuş diyoruz. Bu tip uçuşları da yine hem yöresel halka hem de İstanbul'dan, Tekirdağ'dan bizden rezervasyon yaparak gelenlere sunuyoruz. Onlar için ciddi, güzel bir heyecan çünkü eğitim almalarına gerek yok. Sadece bir koltukta oturup gökyüzünün tadını çıkarıyorlar. Öncelikle Sakarya halkına, daha sonrasında havacılığa ilgisi olan tüm Marmara halkını buraya bekliyoruz. Amacımız, onlara hem tandem uçuşu hem de eğitim faaliyeti sunarak, havacılıkla tanıştırmak."

Deneyimli pilotla uçuş heyecanı yaşayan öğrencilerden Nisan Akoğlu da yamaç paraşütüyle uçmanın değişik bir duygu olduğunu kaydederek, "Çok eğlenceli, kendimi kuş gibi hissettim, çok güzel bir şey. Korkulacak hiçbir şey yok, kesinlikle herkese tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.