Sakarya

Sakarya'da bin 260 yabani zeytin fidanının aşısı tuttu

11:58 25 Ağustos 2016
Sakarya'da bin 260 yabani zeytin fidanının aşısı tuttu

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca orman köylüsünün kalkınmasını sağlamak maksadıyla başlattığı Gelir Getirici Tür Ağaçlandırması Projesi kapsamında Sakarya'da aşılanan bin 260 zeytin fidanının tuttuğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünün Sakarya'da orman köylüsünün yanında olmaya devam ettiği, bu çerçevede Orman Genel Müdürlüğünün kentte nisan ayında aşıladığı bin 260 adet yabani zeytinin başarıyla tuttuğu belirtildi.

Çalışmaların devam ettiği aktarılan açıklamada, "Yöre halkının yüzünü güldüren çalışma Geyve'de Karapınar Mahallesi arazilerinde 90 dekarlık bozuk ormanlık alanda yapıldı. Toplam bin 260 adet delice zeytininin aşılandığı sahanın ihata çalışması tamamlanarak dış faktörlere karşı koruma altına alındı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yapılan aşılama çalışmasıyla başta orman köylüsü olmak üzere kırsal alanda yaşayan halkın refah düzeyinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Eroğlu, "Bu projeyle aynı zamanda bozuk nitelikli orman alanlarının verimli hale getirilmesi de hedefleniyor. Her tutan aşı yarınlara yeni bir umut ve gelir kapısı oluyor. Bu çalışmalarımızdan 177 haneli Karapınar Mahallesi'nin de memnun kaldığını düşünüyorum. Ağaçlandırma çalışmalarında gelir getirici türler üzerinde özenle durulması, devlet ormancılığından millet ormancılığına geçişin en güzel uygulamalarından birisini oluşturuyor." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.