Sakarya

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

11:38 17 Ekim 2016
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen ve üzerinde sahte "FBI" kimliğiyle yakalanan Fatih Akçay ile astsubay Y.Ö ve E.Ö. adliyeye getirildi.

Bu arada Fatih Akçay'ın emniyetteki sorgusunda, üzerinde yakalanan sahte FBI kimliğini, "koleksiyon amacıyla" hazırladığını savunduğu öğrenildi.

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde jandarma ekiplerince Sakarya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yakınındaki bir eve düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Fatih Akçay'ın üst aramasında sahte "FBI" kimliği bulunmuştu.

Belçika'da yaşadığı ve bu ülkedeki "Lucerna College Antwerpen"de öğretmenlik yaptığı öğrenilen zanlının sosyal medya hesaplarında örgütün elebaşı Fetullah Gülen ile fotoğraflarının yer aldığı, sosyal medya hesabında ise kişisel bilgilerine "NATO'da Bilgi İşlem", "Fetullah Gülen Akademisinde Gönüllü, "samanyolufanlari.com'da yönetici" yazdığı belirlenmişti.

- PKK'ya yönelik operasyon

Öte yandan terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan karı-koca adliyeye sevk edildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Adapazarı ilçesinde bir fotoğrafçıda terör örgütü PKK'nın materyallerini bastırmak isteyen karı kocayı ihbar üzerine gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen eski uzman çavuş olduğu öğrenilen İ.K. ile eşi D.K. adliyeye getirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.