Sakarya

Sakarya'da uluslararası ekonometri öğrenci sempozyomu

12:35 19 Mart 2017
Sakarya'da uluslararası ekonometri öğrenci sempozyomu

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile İstanbul Üniversitesince (İÜ), 17-18 Mayıs tarihlerinde "Uluslararası Ekonomi, Finans ve Ekonometri Öğrenci Sempozyumu (EFOS)" düzenlenecek.

SAÜ'den yapılan açıklamaya göre, SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonometri Bölümü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ile ve İÜ Ekonometri Bölümü’nün işbirliğiyle 17-18 Mayıs'ta ilki düzenlenecek sempozyuma, yurt içi ve yurt dışında iktisat, finans ve ekonometri bölümlerinde öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrencileri, bilimsel çalışmalarını sunma fırsatı bulacak.

SAÜ Ekonometri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Veli Yılancı, yaptığı yazılı açıklamada, sempozyumda öğrencilerin bilimsel çalışmalarını sunma fırsatı bulacağını ve verilecek seminerlerle alanlarında uzman kişilerden bilgi alma imkanına da sahip olacaklarını belirtti.

SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bilen de sempozyumun tez savunmalarından önce lisansüstünde eğitim görmekte olan tüm öğrenciler için oldukça faydalı olacağını vurgulayarak, öğrencilerin sunacakları bildirilerin, bilim dünyasına da katkıda bulunacağına vurgu yaptı.

İÜ Ekonometri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilgün Çil ise sempozyumun özellikle akademisyen olmak isteyen öğrenciler için önemli bir adım olduğunu kaydederek, "EFEOS’un farklı üniversitelerdeki öğrencilerin birbirleriyle ve akademisyenlerle bağlantı kurmalarını sağlayacağını ümit ediyorum ve bu sempozyumda birçok nitelikli akademik çalışmanın sunulmasını bekliyorum." ifadesini kullandı.

Açıklamada ayırca sempozyumla ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak isteyen öğrenci ve akademisyenlerin, "http://www.efeos.sakarya.edu.tr" adresini ziyaret edebileceği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.