Sakarya

Sakarya İHH Makedonya’da kumanya dağıtıyor

10:52 20 Mayıs 2018
Sakarya İHH Makedonya’da kumanya dağıtıyor

Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, "Ramazan'da Balkanlardayız" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında Makedonya'da kumanya dağıtıyor.

İHH'dan yapılan açıklamaya göre, Sakarya İHH Yönetim Kurulu üyesi Hakan Sağlam ve beraberindeki heyet ile Üsküp ve Doğu Makedonya’da kumanya dağıtımlarına başladı.

Kumanya dağıtımının yanı sıra iftar sofraları, aşevi ve yetim çocuklara bayramlık giydirme faaliyetlerinde de bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, İHH olarak partner derneklerle birlikte Doğu Makedonya ve Üsküp’te bin aileye kumanya dağıtımı gerçekleştireceklerini belirtti.

Dünyada 95 ülke ve bölgede, Türkiye’de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracaklarını bildiren Aydın, şöyle konuştu:

"100 bin kişi, hayırseverlerin fitre ve fidye bağışlarından faydalanacak. İHH’ya emanet edilen zekatlar da yine yıl boyunca olduğu gibi ramazan ayında da muhtaçlara ulaştırılacak. 2018 yılında belirlenen fitre bedeli ise 19 lira. 100 lira olarak belirlenen kumanya paketleri, yurt içinde ve yurt dışında toplamda 300 bin adet olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Yardımlar, gıda, temizlik malzemeleri, elbise ve çocuklara özel çikolata, oyuncak ve bayramlık kıyafet olarak dağıtılacak. Dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, mağdur olan, dara düşen Müslümanlar için zekatlarınızı, fitrelerinizi, sadakalarınızı ve kumanyalarınızı iyilik kervanımıza katabilir ve ramazan boyunca gerçekleştireceğimiz kampanyalarımıza destek olabilirsiniz."

Bağış yapmak, fitre ya da zekatlarını vermek isteyen hayırseverleri Orhan Camii yanındaki İHH Bağış Kabul Merkezine davet eden Aydın, hayırseverlerin aynı zamanda Sakarya İHH banka hesapları aracılığı ile de ne niyetle yaptıklarına dair açıklamalarını yazarak bağışlarını yapabileceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.