Sakarya

Sakarya Nehri'ne atık su deşarj edildiği iddiaları

22:00 10 Temmuz 2018
Sakarya Nehri'ne atık su deşarj edildiği iddiaları

Sakarya Valiliği, ille aynı adı taşıyan nehre atık su deşarj edildiği iddialarına ilişkin, "3. OSB'nin arıtma tesisinde meydana gelen teknik bir arızadan dolayı arıtma tesisi devre dışı kalmış, ancak 3. 0SB yönetimi tarafından teknik arıza giderilmiş ve arıtma tesisi tekrar devreye alınmıştır" açıklaması yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, son günlerde yerel basın organları ve sosyal medyada 3. Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) atık sularının Sakarya Nehri'ne deşarj edildiğine dair haberlerin yer aldığı belirtildi.

Konunun Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce incelendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimiz Söğütlü ilçesinde bulunan 3. OSB'nin arıtma tesisinde meydana gelen teknik bir arızadan dolayı arıtma tesisi devre dışı kalmış, ancak 3. 0SB yönetimi tarafından teknik arıza giderilmiş ve arıtma tesisi tekrar devreye alınmıştır. Şu an itibarıyla arıtma tesisi çalışmakta olup tesisin istenilen arıtma verimine kısa sürede ulaşacağı beklenmektedir. 3. 0SB‘de kumaş boyama ağırlıklı tesisler yoğun olarak bulunmakta olup atık suyun renginde de buna bağlı olarak koyu bir renk görülmektedir. Arıtma tesisinin tam verime ulaşmasından sonra atık suyun rengi de normal hale dönecektir. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce gerek 3. OSB’nin arıtma tesisinin deşarj noktasından gerekse de 3. OSB'de bulunan tesislerden atık su numuneleri alınmış olup analiz için yetkili laboratuvarlara gönderilmiştir. Tarım ve Orman Müdürlüğünce ölen balıklardan numune alınmış olup alınan numunelerin analiz sonuçlarına göre balık ölümlerinin nedeni belirlenecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.