Sakarya

"Acemi kasaplar" hastanelik oldu

13:03 21 Ağustos 2018
"Acemi kasaplar" hastanelik oldu

Sakarya, Kocaeli ve Zonguldak'ta 181 vatandaş, kurban kesimi sırasında yaralandı.

Sakarya'da kurban kesimi sırasında kendini yaralayan 100 kişi, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu.

Hafif yaralı 100 vatandaş, buradaki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

- "Hep televizyonlardan izliyorduk"

Kurban keserken elinden yaralanan Sedat Maden, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurbanlık hayvanı tutmakta güçlük çektiklerini belirterek, "Hayvan ipini bırakınca başındaki naylon ipi tutup çektim, ip bıçak gibi elimi kesti. Normalde televizyonlardan izliyorduk, gerçekten feci bir durummuş. Her yıl kesiyoruz ama bu yıl babamın acemiliğine geldik biraz." diye konuştu.

Maden, başka yaralılar da gördüklerini dile getirerek, "Yine en ufak yara bizdeymiş. Herkese geçmiş olsun, Allah şifa versin." dedi.

- "Bir daha kesmem"

Kocaeli'nin İzmit ve Derince ilçelerinde kurban kesmeye çalışırken yaralanan 70 kişi hastanelere başvurdu.

Kendi imkanları ya da ambulanslarla kentteki hastanelere giden hafif yaralı bu kişiler, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran Kadir Özkaraaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurban kesimine yardım ederken kayan bıçağın sol el işaret parmağını kestiğini belirterek, "Dikiş attılar. Daha önce hep kestiriyordum. Bu sene akrabalarımızla kestiğimiz için eşimin ricası üzerine ilk defa yardım etmek istedim. Bundan sonra bir daha kesmem." diye konuştu.

- Zonguldak

Zonguldak'ta kurban kesimi sırasında yaralanan 11 "acemi kasap", hastanelere başvurdu.

Kent genelindeki hastanelere giden yaralılar, tedavilerinin ardından hastaneden ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.