Samsun

"Bütünleşik Afet Tehlike Alanlarının Hazırlanması" projesi

11:48 17 Ekim 2015
"Bütünleşik Afet Tehlike Alanlarının Hazırlanması" projesi

Toplantı 18 ilden personelin katılımıyla Samsun'da gerçekleştirildi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) "Bütünleşik Afet Tehlike Alanlarının Hazırlanması" projesi kapsamında 18 ilin katılımıyla bölgesel değerlendirme toplantısı Samsun'da yapıldı. 

Samsun Afet ve Acil Durum Müdürlüğündeki toplantıya Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin, Sivas, Çorum, Amasya, Tokat, Çankırı, Sinop, Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak ve Samsun illerinden personel katıldı.

Toplantıda konuşan AFAD Samsun İl Müdürü Erkan Koparmal, toplantıda "Bütünleşik Afet Tehlike Haritalarının Hazırlanması" projesi kapsamında tehlike haritası hazırlama sürecinde yaşanan uygulamalara yönelik soru ve sorunları paylaşılarak ortak fikir birliğine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Samsun'da tehlike haritasının hazırlama çalışmasının devam ettiğini anlatan Koparmal, kaya düşmesi ve çığ kaynak alanlarının belirlenmesi ile heyelan duyarlılık haritalarının üretilmesine ilişkin çalışmaların yüzde 90'ının bittiğini, 2015 yılı sonunda tamamlanacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.