Samsun

Samsun'da kadın doktorun öldürülmesi

16:39 19 Kasım 2015
Samsun'da kadın doktorun öldürülmesi

Türkiye Eczacıları Birliği (TEB) 6. Bölge Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, "Artık sağlık çalışanlarına yönelik şiddete set çekecek, bu kör şiddetin önüne geçecek nitelikte yapısal önlemlerin vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi kaçınılmaz bir hale gelmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Karacan, yaptığı yazlı açıklamada, Samsun'daki özel hastanede görev yapan Op. Dr. Aynur Dağdemir'in, kadına şiddeti engellemeye çalışırken uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini anımsattı.

Saldırıyı kınayan Karacan, saldırının toplumun sağlığını her şeyin üstünde tutarak Türkiye'nin her yanında gece gündüz demeden, canla başla çalışan sağlık çalışanlarının hayatlarının ve sağlıklarının nasıl risk altında olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Karacan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Eskiden savaşlarda dahi dokunulmazlığına saygı duyulan sağlık çalışanları, günümüzde sürekli hedef gösterilmek suretiyle giderek kronikleşen bir şiddet sarmalının içerisinde görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Artık sağlık çalışanlarına yönelik şiddete set çekecek, bu kör şiddetin önüne geçecek nitelikte yapısal önlemlerin vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Samsun Eczacı Odası olarak, Op. Dr. Aynur Dağdemir’in ölümüyle sonuçlanan bu korkunç saldırıyı nefretle kınıyor, yetkilileri yarın çok geç olmadan sağlıklı bir toplum yapısına kavuşmak için harekete geçmeye çağırıyoruz."

Ulugazi Mahallesi'ndeki özel bir hastaneye boşandığı eşi Şeyda A. ile konuşmak amacıyla giden Yusuf Demirtaş (38), araya giren kadın hastalıkları uzmanı Dağdemir'i bıçaklayarak öldürmüş, daha sonra binanın beşinci katına çıkarak pencereden atlamıştı. Demirtaş da kaldırıldığı hastaneye hayatını kaybetmişti.

 

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.