Samsun

Meteorolojiden "kuvvetli lodos" uyarısı

17:26 04 Ocak 2016
Meteorolojiden "kuvvetli lodos" uyarısı

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, güney ve güneybatı kesimlerde etkisini hissettirecek kuvvetli lodos nedeniyle uyarıda bulundu

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, güney ve güneybatı kesimlerde etkisini hissettirecek kuvvetli lodos nedeniyle vatandaşlara ve ilgililere uyarıda bulundu.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar yaptığı açıklamada, bu akşam özellikle Samsun, Ordu, Sinop ve Tokat çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden fırtınanın yer yer saatte 40 ila 90 kilometre hızla eseceğini belirtti.

Rüzgarın neden olacağı soba ve baca gazı zehirlenmeleri nedeniyle vatandaşları uyaran Asar, "Ağaç, direk devrilmesi ve sıcaklık artışından dolayı yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esen rüzgarın, salı günü akşam saatlerine kadar etkisinin devam edeceği tahmin ediliyor" dedi.

Asar açıklamasında, "Meteorolojik tahminlerde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı tahminlerin dikkate alınmasıyla istenmeyen durumların ortaya çıkmaması, gerektiği hallerde yapılan ve internet sitemizde yayınlanan kısa süreli meteorolojik ihbar ve uyarıların takip edilmesi, meydana gelmesi muhtemel zararların en aza indirilebilmesi bakımından yarar sağlayacaktır" ifadelerine yer verdi.     

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.