Samsun

Kar yağışı

18:08 25 Ocak 2016
Kar yağışı

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, yoğun kar yağışının çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz bölgesini terk edeceğini bildirdi.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, yaptığı yazılı açıklamada, Orta Karadeniz Bölgesi'ni geçen cuma gününden bu yana etkileyen ve yer yer yoğun kar yağışlarına sebep olan soğuk ve yağışlı hava kütlesinin çarşamba günü öğle saatlerine kadar, kıyı hattı boyunca aralıklarla etkisini sürdürmesinin beklendiğini belirtti.

Çarşamba öğle saatlerinden itibaren yoğun kar yağışının bölgeyi terk etmesinin beklendiğini kaydeden Asar, "Yoğun kar yağışlarına sebep olan çekirdek kütle merkezinin doğu Karadeniz’e kayması ile kısa aralıklarla devam eden etkili ve yoğun kar yağışlarının, her ne kadar halihazırda etkisini azaltmış olsa da, daha uzun aralıklarla ve hafif, sağanak geçişleri sırasında ise çok kısa süreli yoğun olmak üzere salı günü sabahına kadar devam edecek. Salı öğleye doğru havanın açacağı ve güneşin tekrar kendini göstereceği, havanın açmasıyla birlikte yağışın tamamen etkisini yitireceği, ancak akşam saatlerine doğru havanın tekrar kapatarak kar yağışının, gece tekrar başlayacağı ve uzun aralıklarla çarşamba öğle sularına kadar devam edeceği beklenmektedir" ifadesini kullandı.

Buzlanma nedeniyle araçların dikkatli olması ve tedbiri elden bırakmaması gerektiğine işaret eden Asar, şunları kaydetti:

"Rüzgarın güneyli yönlerden nispeten sıcak esecek olması sebebiyle, son üç dört gündür devam eden kar yağışları neticesinde birikmiş olan ve yüksek kesimlerde yer yer 1 ile 1,5 metreyi aşan kar yükü nedeniyle, Çarşamba akşam saatlerinden itibaren özellikle yüksek ve eğimi fazla kesimlerde, özellikle de fazla kar birikmesi görülen Ordu civarında ciddi seviyede çığ riski bulunmaktadır. Bu nedenle tedbirli olmakta yarar vardır. Çarşamba'dan itibaren Cuma gününe kadar yağış ihtimali bulunmamakta olup, hafta sonuna doğru, daha hava sıcak karakterli olması nedeniyle genelde yağmur olarak kendini gösterecek, yeni bir yağışlı sistemin, bölgemizi etkilemeye başlaması beklenmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.