Samsun

Canlandırdığı karakterin kitabını yazıyor

11:55 23 Şubat 2018
Canlandırdığı karakterin kitabını yazıyor

MUSTAFA ÇAVUŞ - "Payitaht Abdülhamid" dizisinde "Tahsin Paşa" karakterini canlandıran Bahadır Yenişehirlioğlu, adeta "yaşayarak oynadığı" karakterin hayatını kaleme aldığını söyledi.

Oyuncu, avukat ve yazar Yenişehirlioğlu, 2'nci Abdülhamid'in hayatının anlatıldığı TRT 1'de yayınlanan dizide canlandırdığı rolü severek üstlendiğini, bunun da izleyiciye yansıdığını ifade etti.

Aslında oyunculuk eğitimi almadığını, uzun süre ceza avukatlığı yaptığını belirten Yenişehirlioğlu, "Ama edebiyatçı olmanın faydasını görüyorum. Nasıl romanlarımızı kurgularken karakterleri yazıyorsak, dizilerde de yazıyoruz." diye konuştu.

- "Yaşayarak oynuyorum"

İnanmadığı işleri yapamadığını, ne inanmadığı kitapları yazdığını ne de inanmadığı projelerde yer aldığını vurgulayan Bahadır Yenişehirlioğlu, "Tahsin Paşa'yı oynarken, o oluyorum. Zaten öyle olmasa milyonların gönlünde taht kuramazdı. Halkımız da diziyi yaşıyor. Ben ağladığımda onlar da ağlıyor. Tahsin Paşa'yı gerçekten yaşayarak oynuyorum." ifadelerini kullandı.

- "Biri benden önce yazacak diye de bir gayret içindeyim"

Oynarken adeta yaşadığı Tahsin Paşa'nın hayatını kaleme aldığını belirten Yenişehirlioğlu, "Kitabın 200 sayfasını yazdım, bir 50 sayfa kadar var. Zaman bulamıyorum, kısa sürede bitireceğim inşallah." dedi.

Tahsin Paşa'nın hayatını yazmayı kendisinin hakkı olarak düşündüğünü ifade eden Bahadır Yenişehirlioğlu, şöyle devam etti:

"Çünkü Türk toplumu Tahsin Paşa'yı tanımazken, ben Tahsin Paşa'yı bilirdim. Onun hatıratlarını okudum. Tahsin Paşa'yı yorumlamak da bana nasip oldu. Tahsin Paşa'yı körfez ülkelerine, Kuzey Afrika'ya, Balkanlar'a, Türk cumhuriyetlerine tanıtmamızda da benim payımın olduğunu düşünüyorum. Tahsin Paşa'nın birçok hususiyetini kendimde görüyorum. Öyle olunca Tahsin Paşa'yı yazmak da bir edebiyatçı olarak benim hakkım olarak düşündüm. 'Biri benden önce yazacak' diye de bir gayret içindeyim. Tabii ki herkes yazabilir Tahsin Paşa'yı. Sanıyorum okurlar da Tahsin Paşa'yı benden okumak isteyecekler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.