Samsun

Arkadaşları için yaptığı böreği yurt dışına gönderiyor

11:53 01 Mart 2018
Arkadaşları için yaptığı böreği yurt dışına gönderiyor

Samsun'da yaşayan Canan Sarıözkan, arkadaşlarına ikram ettiği su böreği ve tatlı beğenilince başladığı bu işin ticaretinde başarıyı yakaladı.

Zaman zaman bir araya geldiği arkadaşları ve komşularına kendi yaptığı su böreği, tatlı ve erişte ikramında bulunan Sarıözkan'ın ürünleri oldukça beğeni kazandı.

Kendileri için de börek ve tatlı istemeleri üzerine arkadaşları ve komşularına da bu ürünlerden yapan Sarıözkan'a sürekli talep gelmeye başladı.

Taleplerin oldukça artması üzerine bu işin ticaretine atılmaya karar veren Sarıözkan, evinin mutfağında yaptığı ürünleri sosyal medyadan da pazarlıyor.

Sarıözkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteden mezun olduktan sonra çeşitli şirketlerde çalıştığını söyledi.

İşsiz kaldığı dönemde ev oturmalarına gittiğini, evinde arkadaşlarını misafir ettiğini anlatan Sarıözkan, misafirlerine çarşamba ilçesine has su böreği, kıvratma tatlı ve erişte yaptığını dile getirdi.

Yaptıklarının çok beğenilmesi ve arkadaşlarının tavsiyesi üzerine evinde üretip satmayı kararlaştırdığını belirten Sarıözkan, böylece para kazanmaya başladığına işaret etti.

Daha sonra yine arkadaşlarının tavsiyesi üzerine sosyal medyada "Atölye Miss" adında kişisel sayfa açtığını dile getiren Sarıözkan, "Mutfağımda yarattığım lezzetleri paylaşabilmek motivasyon kaynağım oldu. Yaptığım Çarşamba yöresine has ev yapımı su böreği, kıvratma tatlı ve erişteye talep artınca internetten satışlara başladım." dedi.

Tamamen tesadüf olarak başladığı börek ve tatlı imalatını iş haline getirdiğine dikkati çeken Sarıözkan, şunları kaydetti:

"Geçmişte mutfakta hiç vakit geçirmezdim. Mutfakta geçirdiğim zamanların bana bu kadar keyif vermesi, yaptığım ürünleri yiyen insanlarda oluşan mutluluk ve beğeni bende el becerim ile şirket yönetimi tecrübemi birleştirme isteği doğurdu. Birikimlerim ile evimin mutfağını atölye haline getirdim. Arkadaşlarımın tavsiyeleri ve sosyal medyadaki paylaşımlarla Amerika, İngiltere ve Almanya'da yaşayan Türk ailelere tavada yapılmış su böreği, tatlı gönderiyorum. Yurt dışına gidecek insanlar bana özel sipariş veriyor. Şimdilik sadece sipariş üzerine yapıyorum ancak hedefim bu yönde bir iş yeri açarak birkaç ev hanımı istihdam etmek. Bunun için çalışıyorum."

Sarıözkan, börek ve tatlılarının lezzetinin tamamen yöresel ve el yapımı olmalarından kaynaklandığını vurgulayarak, "Samsunlu olup gurbette bulunanlar oldukça rağbet gösteriyor. Geçmişte var olan, annelerimizin yaptığı damak tadında ürünler hazırlıyorum. Bu nedenle de ilgi görüyorum. Sürekli talep olması ve beğenilmesi beni mutlu ediyor. Yaptığım ürünlerle daha geniş kitlelere ulaşmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.