Şanlıurfa

Kobani'ye geçişler sürüyor

14:43 19 Kasım 2015
Kobani'ye geçişler sürüyor

Yaklaşık bin 800 Suriyeli, Mürşit Sınır Kapısı'ndan ülkelerine geçiş yaptı

 Kobani'de (Ayn el Arap), terör örgütü DAEŞ ile bazı Kürt gruplar arasında çıkan çatışmalar nedeniyle yaklaşık bir yıl önce Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin ülkelerine dönüşleri devam ediyor. 

Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı önüne gelen Suriyelilere, kimlik kontrolleri ve üst aramalarının ardından geçiş izni veriliyor. Sınır kapısında toplanan yaklaşık bin 800 sığınmacı, işlemleri tamamlandıktan sonra araçlarına yükledikleri eşyalarla Kobani'ye geçti.

Geçiş yapanlardan Arif Bayram, uzun bir gurbetlik hayatının ardından ülkesine döndüğü için mutlu olduğunu söyledi.

Beraberinde 20 günlük yiyeceğini de götürdüğünü belirten Bayram, "Kobani'ye 35 kilometre mesafedeki Seyb Ali köyünde oturuyorum. Merak ediyorum oradaki son durum ne. İnşallah her şey düzelmiştir" dedi.

Yaklaşık bir buçuk yıl Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde kendi imkanlarıyla kaldığını anlatan Fatma Abdi de "Kobani'de ne olduğunu bilmiyorum baktık herkes gidiyor bizde gitmeye karar verdik. Yiyeceklerimizi yanımızda götürüyoruz" diye konuştu.

Bu arada DAEŞ'in Kobani'den çekilmesinin ardından Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan 8 ayda 100 bini aşkın kişinin Suriye'ye geçiş yaptığı öğrenildi.  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.