Şanlıurfa

Şanlıurfalı esnafın FETÖ tepkisi

17:00 09 Ağustos 2016
Şanlıurfalı esnafın FETÖ tepkisi

Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesinde esnaf, çarşıda Fetullahçı Terör Örgütü üyesi esnaf istemediklerini dile getirdi.

Kentin en işlek mekanlarından, Gümrük Hanı, Kazaz, Sipahi, Kınacı, Pamukçu, Kasap, Eski Kuyumcu pazarlarıyla Boyahane ve Hüseyniye çarşılarının bulunduğu bölgedeki esnaf, FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla iş yerlerini bayraklarla donattı.

Esnaf, çarşıların girişindeki Haşimiye Meydanı'na, üzerinde, "Sayın vatandaşlarımız, alışveriş yaptığınız iş yerlerine 'FETÖ'cü müsünüz?' diye sorunuz, çünkü onlardan alışveriş yapanların vatan hainlerinden farkı yoktur." yazılı pankart astı.

Bölge esnafından Mustafa İsmet Üçeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün çok tehlikeli olduğunu ve herkesin bu örgüte tepki göstermesi gerektiğini söyledi.

Vatandaş olarak, örgüt üyelerine destek verenleri engellemeye çalıştıklarını belirten Üçeş, "Bizim amacımız bu hain örgütün finansçılarını da ortaya çıkarmak. Çünkü buradan kazandıkları paraların büyük kısmını onlara aktarıyorlar. Vatandaşlarımızdan ricamız, bu konuda duyarlı olmalarıdır." dedi.

Mehmet Yıldız ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün yıllardır ülkeye büyük zararlar verdiğini ifade ederek, darbe girişimiyle gerçek yüzünün ortaya çıktığını aktardı.

Esnaf olarak terör örgütü ve üyeleriyle mücadele edeceklerini vurgulayan Yıldız, çarşıda örgüt üyesi esnaf istemediklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.