Şanlıurfa

Şanlıurfa'da sahte ilaç operasyonu

16:27 26 Eylül 2016
Şanlıurfa'da sahte ilaç operasyonu

Şanlıurfa'da bir depoya düzenlenen operasyonda sahte ilaç üretip, piyasaya sürmeye çalışan 3 kişi yakalandı, binlerce sahte ilaç ve çok sayıda ilaç yapımında kullanılan kimyasal madde ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ve Kaçakçılık Organize Suçlar Büro ekipleri, sahte ilaç üretildiği yönündeki istihbarat üzerine Eyyübiye ilçesindeki bir evin deposuna operasyon düzenlendi.

Operasyonda özelikle kış aylarında nefes darlığı ve soğuk algınlığına iyi gelen bir ilacı depoda üretip, piyasa sürmeye çalışan 3 kişi gözaltına alındı.

Sahte ilaç yapıldığı tespit edilen depodaki aramalarda beyaz variller içerisinde 8 bin litre ilaç, 6 bin 400 boş plastik kutu ve kapağı, 35 bin 136 şurup ve buharlaşan merhem, 49 bin 400 merhem için hazırlanmış boş kutu, 580 litre menşei belli olmayan sıvı kimyasal madde, 250 kilogram üzerinde mentol ibaresi bulunan katı kimyasal madde, 24 çakmak gazı, 250 Japon yapıştırıcısı, 2 jelatin ağzı kesmek ve yapıştırmak için kullanılan makine, kimyasal madde karıştırmada kullanılan 200 litre hacimli bir mikser makinesi, 5 ısıtıcı el tabancası, 2 elektronik tartı, 18 bin jelatin ile bin tanıtım broşürüne el konuldu.

Gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.