Şanlıurfa

Sıcaklar meyan şerbetine ilgiyi arttırdı

17:27 11 Ağustos 2017
Sıcaklar meyan şerbetine ilgiyi arttırdı

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava meyan şerbeti satışlarını arttırdı.

Nemle birlikte etkisini artırarak 40 dereceyi aşan sıcak hava nedeniyle kent sakinleri, serinlemek için soğuk içeceklere yöneliyor.

Bölge insanın en fazla ilgi gösterdiği soğuk içeceklerin başında ise şifalı olduğu belirtilen ve doğal meyan bitkisi köklerinden üretilen meyan şerbeti geliyor.

Kent merkezindeki hemen hemen her caddede uygun fiyatlarda satış yapan şerbetçiler, sıcak havalar nediyle işlerinin yoğunluğundan duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

Meyan şerbetçisi Halil Okaş (70), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 50 yıldır şerbetçilik yaptığını belirterek, aşırı sıcakların insanları etkilediğini ve bunun da işlerinde artışa neden olduğunu söyledi.

Son günlerdeki kavurucu sıcaklarda işlerinin iki katına çıktığını ifade eden Okaş, "İnsanlar sıcaklardan korunmak için ne yapacağını bilmiyor. Sıcaklığın etkisini azaltmak için meyan şerbetine yoğun ilgi gösteriyorlar. Havalardan şikayetçi olsak da satışlarımızın artmasından oldukça memnunuz." diye konuştu.

Vatandaşlardan Hakan Güzel (34) ise, aşırı sıcaklardan bunaldığını belirterek, yöresel içeceklerden meyan şerbeti içerek serinlemeye çalıştıklarını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.