Şanlıurfa

Tüketici Hakem Heyeti eğitim toplantısı

19:23 17 Ağustos 2017
Tüketici Hakem Heyeti eğitim toplantısı

Şanlıurfa'da "Tüketici Hakem Heyeti Bölgesel Eğitim" toplantısı yapıldı.

Ticaret İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda Adıyaman ve Şanlıurfa il, ilçelerindeki tüketici hakem heyetleri, bölgesel eğitim toplantısı için buluştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması Daire Başkanı Oğuz Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada toplantıda katılımcılara 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanun ve yargı kararları bilgi verileceğini söyledi.

Toplantıların 81 ili kapsayacak şekilde 32 bölgede yapıldığını aktaran Şahin, "Tüketici hakem heyetleri, tüketicilerin sorunlarına çözüm bulan bir mekanizma. Tüketici korunması hakkındaki kanun 2014 yılında yürürlüğe girdi. Toplantıda uygulamalar ve bazı güncel yargı kararları konusunda tüketici hakem heyetlerine bilgi vereceğiz.

Özellikle bölgede sıkça yaşanan sorunlarla ilgili görüş alış verişinde bulunacağız. Toplantıları her yıl yapmayı planlıyoruz. Bu tür toplantıların önemine inanıyoruz. Uygulamalarda ve sistemde sıkıntılar var sa bunları tespit ediyoruz." diye konuştu.

Şahin Türkiye'de şuanda 281 raportörün görev yaptığını, bu sayının artırılması konusunda çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ali Yılmaz da bu tür toplantıların önemine değinerek tüketicinin korunması kanunun uygulamasında ve sıkıntıların giderilmesinde kurumlar arası işbirliğinin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.