Şanlıurfa

Kadın girişimci hibe desteğiyle keçi çiftliği kurdu

11:54 03 Kasım 2017
Kadın girişimci hibe desteğiyle keçi çiftliği kurdu

MEHMET FATİH ASLAN - Şanlıurfa'da bir kadın girişimci, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı hibe krediyle çiftlik kurarak, keçi sütü üretiminin kentteki öncüsü oldu.

Şanlıurfalı 3 çocuk annesi Serap Karahan (39), 3 yıl önce iş hayatına atılmaya karar verdi ve araştırma yapmaya başladı.

Eşinin tavsiyesiyle TKDK'ya başvuran Karahan, aldığı hibe destekle keçi çiftliği kurdu.

100 Halep keçisinin bulunduğu, son teknoloji makinelerle donatılan çiftlikte günlük 300 kilogram süt üreten Karahan, şehirdeki fabrikaların ana tedarikçisi haline geldi.

Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaya karar verdiğinde hayvancılığın Doğu ve Güneydoğu için taşıdığı önemi dikkate alarak bu alana yöneldiğini söyledi.

TKDK'den aldığı destekle kurduğu çiftlikteki keçi sayısını zamanla artırdığını anlatan Karahan, "Şanlıurfa'da keçi besiciliği yoktu. Ayrıca çok değerli bir ürün olduğu için keçi sütü üretmeye karar verdik. Ben 3 çocuk annesiyim, çocukları keçi sütüyle beslemek daha sağlıklı olduğu için de böyle bir girişimde bulundum." dedi.

- "Kadınlar kendilerine güvenmeli"

Kadınların istediklerinde her işi yapabileceklerine dikkati çeken Karahan, "Kadınlar kendilerine güvenmeli ve mutlaka girişimci olmalı. Çevremdeki insanlar hayvancılık yaptığımı duyduklarında çok şaşırıyor, 'Nasıl olur?' 'Nerede besliyorsunuz' gibi sorular yöneltiyorlar." diye konuştu.

Ürettikleri sütü fabrikalara sattıklarını söyleyen Karahan, iş hayatında en büyük destekçisinin eşi olduğunu dile getirdi.

Karahan'ın eşi Hasan Karahan da keçi sütüyle ilgili haberler gördükten sonra bu alanda araştırmalar yaptıklarını ve eşine keçi çiftliği kurmasını tavsiye ettiğini söyledi.

Eşine elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştığını anlatan Karahan, yem alımı, personel ihtiyaçları ve çiftlik dışındaki işleri kendisinin yaptığını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.