Şanlıurfa

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

14:15 03 Aralık 2017
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Şanlıurfa'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Binası önünde başlayan etkinliklerde, yöresel kıyafetler giyen engelliler davul zurna eşliğinde halay çekti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak için önemli bir gün olduğunu söyledi.

Dünya'da ve Türkiye'de gelişen insan haklarıyla birlikte engellilerin her alandan özgürce yararlanabilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü belirten Bilici, "Bakanlığımız ve Şanlıurfa İl Müdürlüğü olarak engelli bireylerin toplumsal yaşama tam katılımını sağlamak, ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliği sağlayan, haklarını kullanabilen bireylere imkan vermek en temel amaçlarımızdır." dedi.

Engellilerin sorunları sadece engelli bireylerin sorunu olmadığını ifade eden Bilici, bu sorunların tüm toplumu ilgilendirdiğini ve çözümü noktasında toplumun tamamının katılımının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Bilici, engellilerin üretken, kendi kendine yeten bireyler olmaları, yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılmasının en önemli hedeflerinin olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından etkinlikler, Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon ve Yaşam Merkezinde devam etti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.