Şanlıurfa

Zeytin Dalı Harekatı

15:38 22 Ocak 2018
Zeytin Dalı Harekatı

Suriyeli Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliğince, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bölgede yaşayan ve eli kardeş kanına bulaşmayan kardeş Kürt halkından, 'operasyon Kürtlere karşı ve Suriye topraklarını işgal etmek için yapılıyor' gibi provokatif söz ve eylemlere kulak asmamalarını ve bu gibi söz ve eylemlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na tam destek verildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bölgede yaşayan ve eli kardeş kanına bulaşmayan kardeş Kürt halkından, 'operasyon Kürtlere karşı ve Suriye topraklarını işgal etmek için yapılıyor' gibi provokatif söz ve eylemlere kulak asmamalarını ve bu gibi söz ve eylemlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye halkı, devleti ve kahraman askerlerine mazlum Suriye halkının yanında durdukları için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.