Şanlıurfa

Sıcak havada bunalan atları nehirde serinletiyorlar

15:06 09 Haziran 2018
Sıcak havada bunalan atları nehirde serinletiyorlar

Türkiye'nin en sıcak illerinden Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bazı vatandaşlar, tarım ve yük taşımada çalıştırdıkları atları serinletmek için Fırat Nehri'ne sokuyor.

Sıcaklığın 35 dereceyi aştığı kentte, ilçenin ortasından geçen Fırat Nehri'nin kıyısına gelen, aralarında çocukların da bulunduğu vatandaşlar, atlarla birlikte yüzerek serinliyor.

At sahiplerinden Ahmet Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde havaların iyice ısındığını belirterek, bu durumdan insanlar kadar hayvanların da olumsuz etkilendiğini söyledi.

Birçok kişinin atları serinletmek için yaz aylarında nehre getirdiğini aktaran Bayram, "Atlar bizim için çok önemli. Sabahın erken saatlerinde at arabasıyla yük taşıyorum. Havalar da sıcak olduğundan hayvan terliyor ve halsiz düşüyor. Biz de atları Fırat'ın kıyısında suya sokarak serinletmeye çalışıyoruz." dedi.

Fırat Nehri'nde serinlemeye çalışan Ökkeş Yavuz ise ramazan ayında sıcak havadan olumsuz etkilendiklerini dile getirerek, bu nedenle güvenli noktalarda yüzmeye çalıştıklarını ve iftar saatini beklediklerini anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.