Kocaeli’nin arka bahçesi: Maşukiye'de görülecek yerler

Şehrin gürültüsünden uzak, doğayla iç içe, kısa süreli plan yapan tatilciler için en iyi rotalardan Maşukiye, Kartepe’nin eteklerinde dereleri ve şelalelerinin gürül gürül sesleri eşliğinde ormanın derinliklerinde huzurlu bir tatil sunuyor.

Kocaeli’nin arka bahçesi: Maşukiye'de görülecek yerler
Kocaeli’nin arka bahçesi: Maşukiye'de görülecek yerler
GİRİŞ 04.08.2021 15:33 GÜNCELLEME 04.08.2021 15:33 KAYNAK HABER7

Adını, aşık anlamına gelen Maşuk kelimesinden alan Maşukiye, her mevsimin yaşandığı şahane manzaraların sahibi, son yılların çok tercih edilen Kocaeli’nin bir köyüdür. İstanbul, Bursa ve Sakarya gibi şehirlere yakınlığı sebebiyle bu illerden hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenlerin uğrak noktası. Maşukiye’de nerede konaklanır, ne yenir, nereler gezilmeli sizler için araştırdık.

Maşukiye’ye hangi mevsimde gitmiş olursanız olun tertemiz havasıyla ve yemyeşil manzarasıyla sizleri karşılayacak olan Köyde doğa yürüyüşleri yapmalı ve kuş seslerine kendinizi bırakıp doğanın huzurunu hissedebilirsiniz. Maşukiye’yi gezmeye en popüler noktalarından Aygır Deresi Köyü’nden başlayabilirsiniz.  

 

 

        

Köyde dere kenarında kurulan şirin restoranlarda meşhur kiremitte alabalık yiyebilir ya da organik köy kahvaltısının doyasıya tadını çıkarabilirsiniz. 

Aygır Deresi Köyü zirvesinden Sapanca Gölü kıyılarına doğru inerken karşınıza çıkan Kuzu Yaylası’nda göl manzarasına karşı çadırınızı kurabilir ve temiz havayı ciğerlerinize doldurabilirsiniz. Maşukiye’nin görülmesi gereken yaylalarından Kiraz Yaylası’nda ise İzmit Körfezi’ne karşı mutlaka piknik yapmalısınız. 

Hobbit evleriyle  yüzüklerin efendisi setine yolculuk 

Yüzüklerin efendisi filmiyle hayatlarımıza giren hobbitler ve onların minik yaşam alanları, Maşukiye’de Ormanya parkında kuruldu. Hobbitlerin tepelerin altına gömülü küçük evlerinin birebir uyarlandığı hobbit köyünde kendinizi masallar diyarında hissedeceksiniz. 

Maşukiye’de Atv turu yapmadan dönmeyin 

Maşukiye’nin ormanları keşfinizi doğa yürüyüşlerine katılarak yapabileceğiniz gibi Atv turuyla daha keyifli hale getirebilirsiniz. Rehber eşliğinde yapacağınız 1 saatlik atv turunda tepeye ulaştığınızda sizi karşılayan fotoğrafçıdan tur sırasında çekilmiş fotoğraflarınızı da satın alıp bu macera dolu anınızı ölümsüzleştirebilirsiniz. 

Maşukiye’ye ne zaman gidilir? 

Karadeniz ve Marmara’nın birleştiği noktada bulunan Maşukiye, yazları sıcak, kışları ise soğuktur. Kayak yapmayı seven tatilciler için kışları yoğun kar yağışına maruz kalan kayak merkezi biçilmiş kaftan özelliğindedir. Ne sıcak ne çok soğuk havaları tercih etmeyen gezginler için ise bahar ayları çok uygundur.

Maşukiye’yi özellikle İlkbahar sonunda ziyaret ederseniz meyve bahçelerinde yetişen enfes kirazlarından satın alabilirsiniz. Sonbaharda ise tablo görüntüsü sunan göz alıcı manzarasıyla ruhunu doyurabilirsiniz. 

Maşukiye’de nerede kalınır? 

Maşukiye, konaklama konusunda misafirlerine oldukça cömert davranıyor. Doğayla iç içe, gürül gürül akan şelalelerine kulak verebileceğiniz ormanlarda çadırınızı kurup kamp yapabileceğiniz gibi daha konforlu bir konaklama için dere kenarlarına kurulan bungalov evleri, otantik konakları ve butik otelleri tercih edebilirsiniz. 

Maşukiye’de yapmadan dönme 

Maşukiye’ye eğer kışın uğradıysanız kayak yapmadan dönmeyin. Hazır kayak yapmak için Kartepe’ye çıkmışken mangalda enfes ekmek arası sucuk yemeyi de ihmal etmeyin. 

Doğa yürüyüşlerine katılın huzurlu kuş cıvıltıları eşliğinde temiz havayı ciğerlerinize depolayın.  

Sapanca Gölü çevresinde hayvancılıkla uğraşan köylülerin mahsulleri süt, tereyağı, peynir ve yoğurtlarından satın alın. 

Sapanca Gölünde kano, deniz bisikleti kiralayıp gölde gezintiye çıkın. 

Kalabalık arkadaş gruplarıyla paintball oynayıp eğlenceli vakit geçirin . 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL