Makedonya'nın inci gibi değerli gezi noktası Matka Kanyonu

Makedonya Üsküp'te gezilecek yerler sıralamasında birinci yeri alan Matka Kanyonu iki nehrin birleştiği noktada bulunuyor. Matka Kanyonu nerede detaylı bilgi haberimizde yer alıyor.

Makedonya'nın inci gibi değerli gezi noktası Matka Kanyonu
Makedonya'nın inci gibi değerli gezi noktası Matka Kanyonu
GİRİŞ 11.08.2020 10:02 GÜNCELLEME 14.06.2021 10:25 KAYNAK HABER7

Makedonya çok eski tarihe sahip bir ülke. Bu sepele de birbirinden farklı devletlerin hüküm sürdüğü bu topraklarda farkı kültürde yapılara rastlamak da mümkün. Burada yer alan tarihi yapılar doğal güzelliklerin önüne geçse de  Matka Kanyonu herkesin ilgi odağı olan bir yer. Bu ilgi odağı Matka kanyonu nerede sorularını da beraberinde getirmiş. Biz de bu doğal güzellikteki oluşuma dair bilgileri sizlere verdik. İşte sizlere Dünyayı Geziyorum ekibinden Üsküp'te gezilecek yerler, Matka Kanyonu ve mağaralar.

 

 

MATKA KANYONU NEREDE?

 

 

Başkent Üsküp’e bir saat uzaklıkta bulunuyor Matka Gölü. Milyonlarca yıl önce oluşmuş kanyon, mağaralar ve manastırlar da burada yer alıyor. İnce uzun vadide turistler bol bol eğleniyorlar. Kano kiralayabilir, tekne turları yapabilir ve mağaraları gezebilirsiniz. Aynı zamanda da yüzebilirsiniz. Makedonya’ya gelen doğa severler ilk buraya geliyorlar. Dinlendirici güzellikte harika bir yer burası burada butik otellerde konaklayabilirsiniz. Treska Nehri üzerinde tekne turuna da katılabilir kanolarla bu kanyonu gezebilirsiniz.  

Doğa sporları için de ideal bir yer. Yemyeşil tabiata doyarak harika bir tatil yapabilirsiniz. Ağaçların bin bir çeşidi bu kanyonda bulunuyor. Matka Kanyonu’nda endemik bitkiler de yer alıyor. Sıcakta yapılacak en güzel şey ise kanyonda yüzmektir.  

500 bin hektarlık alana yayılan bu dev kanyon Vardar Nehri ile Treska Nehri’nin buluştuğu noktada bulunuyor.  1937 yılında ise bugünkü görünümüne kavuşmuş.  

Vrelo mağarası ise tekne gezintilerinin uğrak yerlerinden olan mağaralardan biri. Birçok mağarada mola vererek gezinti devam ediyor. Burada mola verilen yer ise Vrelo mağarası. Vrelo mağarasına çıkmak biraz zahmetli ve zor. Bu mağaraya ulaşırken de spor yapmış oluyorsunuz ki bu spor sırasında farklı kelebek türlerini görmek mümkün. 77’den fazla kelebek türü size eşlik ediyor.  

En derin su altı mağarası da Matka kanyonu içerisinde yer alıyor. Vrelo mağarasının içerisinde ise iki tane yer altı gölü bulunuyor. Bu mağara oluştuğundan bu yana su damlacıkları ziyaret edenleri karşılıyor. Akustik bir sisteme sahip aynı zamanda. Kireç mağarası olma özelliğine de sahip burası ve bunun gibi birçok mağara bu kanyonda bulunuyor. Sarkıtlar ve dikitler de yer alıyor.  

Mağara içerisindeki yer altı gölleri barajın yapılması ile oluşmuş. Bu göller de turistlerin merak ettiği yerler.  

MATKA KANYONU'NA NASIL GİDİLİR?

En az 6-7 Euro vererek şehir merkezindeki taksiler ile buraya ulaşabilirsiniz. Otobüs ile gitmek isterseniz de 60 numaralı otobüslere binerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Akşam dönüşlerde en son 21.00’de otobüs bulunuyor. Otobüs fiyatları ise yaklaşık olarak 3 TL. Yürüyerek ulaşım sağlamak isteyen turistler 25-30 dakika yürüyerek buraya ulaşabilirler.  

MATKA KANYONU'NA GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Bu kanyona girmek için ücret ödenmesine gerek yok. Ücretsiz şekilde doğayı gezebilir yukarıda bahsettiğimiz bitkileri, kelebekleri keşfedebilirsiniz. Ancak gölü gezmek için teknelere ve kanolara ücret ödemeniz gerekiyor. Havanın güzel olduğu günlerde tekne ve kano ücretleri yükseliyor. Öğlenden sonra özellikle bir hayli yüksek fiyatlara bu teknelere biniliyor. Ancak sabah saatlerinde kişi başı 5 Euro ödeyerek tekne turlarına katılabilirsiniz.  

MATKA KANYONU'NA NE ZAMAN GİDİLİR?

Matka Kanyonu, Makedonya’nın incisi görülmeye değer bir yer. Burada havalar da geç soğuduğu için gitmek için en ideal zaman Eylül Ekim ayları olabilir. Hava yaz ayları kadar sıcak olmayacak ama gezmek için ideal ılık hava hakim olacaktır.  

Önerilen içerik; İran'ın Horasan Bölgesi'nde doğal güzellikler

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL