Yer altı mucizeleri: Dünyanın en önemli 8 kaplıcası

Yer altından gelen mucize kaynak kaplıcalar, doğanın armağanı olarak doğal yollarla şifa dağıtıyor. Yüzyıllardır şifa dağıtan kaplıcalar, yeryüzünde renkli görüntüler oluştururken tatili de faydalı geçirmenin alternatif yolunu sunuyor.

Yer altı mucizeleri: Dünyanın en önemli 8 kaplıcası
Yer altı mucizeleri: Dünyanın en önemli 8 kaplıcası
GİRİŞ 17.10.2021 17:30 GÜNCELLEME 17.10.2021 17:30 KAYNAK HABER7

Sağlık turizminin en etkili ve faydalı adreslerinden olan kaplıcalar, kış aylarında tatil yapmak isteyen gezginler sıkça tercih ediliyor. Gündelik hayatın yoruculuğuna bir mola vermek isteyenler için arındırıcı ve dinlendirici bir etki yaratan kaplıcalar, yüzyıllar boyunca insanların şifa aradığı özel kaynaklar olmuştur. Tarih öncesi çağlardan bugüne birçok milletin gelenek olarak devam ettirdiği kaplıca kültürü, modern çağa uygun olarak dizayn edilmiş tesislerde yaşatılmaya devam ediliyor. Dünyanın en önemli ve renkli kaplıcaları listesini sizler için derledik.

BLUE LAGOON- İZLANDA

Yalnızca İzlanda'nın değil dünyanın en ünlü kaplıcalarından biri olan Blue Lagoon, buz ülkesi İzlanda'nın sıcacık kaynaklarından fışkıran doğa harikası yerlerinden birisi. Silika denilen bir maddenin suya rengini vermesiyle "Mavi Lagün" olarak adlandırılan kaplıcanın çeşitli cilt hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Özellikle kaplıcanın dibinde biriken beyaz çamurun cilt için çok daha etkili bir kür olduğu söyleniyor. Bu çamuru, kendiniz toplayabileceğiniz gibi kaplıcanın belirli bölgelerinden ücretsiz olarak temin edebilirsiniz.

Blue Lagoon'dan ayrılırken gölden toplanan beyaz çamur ve göl suyundan elde edilmiş kozmetik ürünleri satın alabilirsiniz.

GRAND PRISMATIC SPRINGS- ABD

Dünyanın ilk milli parkı ünvanını elinde bulunduran Yellowstone Milli Parkı içerisinde bulunan Grand Prismatik Spring,  Amerika'nın pek çok filmde de görünen en görkemli doğal oluşumlarından biridir. Kuzey Amerika'nın en büyük gölü olan Büyük Prizmatik'in kıyısında sıcak su kaynaklarının ortaya çıkardığı termal kaplıcalar, milli parkın en çok ziyaret edilen noktalarını oluşturuyor. Dönem dönem 121 dereceye kadar çıkan su sıcaklığı nedeniyle göl çevresinde çok dikkatli gezinti yapmalısınız. 

Bir gayzer havzasından diğer gayzer havzasına sisler içerisinde geçiş yapacağınız Yellowstone, "küçük dünya" adının hakkını veriyor.

BANJAR- BALİ- ENDONEZYA

Tropik ormanların hakim olduğu Endonezya'da ejder heykellerinin ağzından dökülen suların oluşturduğu kaplıca havuzu mistik bir hava oluşturuyor. Banjar Köyü'nün tepe bölgelerinde bulunan kaplıca, yerel halk tarafından kutsal kabul ediliyor. Sülfür bakımından çok zengin olan sularının romatizma hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Tarihi, yüzyıllar öncesine dayanan Endonezya'nın kültürel öğelerinin yoğun olarak kullanıldığı bu modern tesiste eğlenceli ve keyifli vakir geçirebilirsiniz.

BEPPU ONSEN- JAPONYA

Dünyanın ikinci, Japonya'nın ise en büyük kaplıcası olan Beppu Onsen, sekiz farklı kaplıcanın bulunduğu bir köyde bulunuyor. Belirli noktalarda 15 dereceye ulaşabilen su sıcaklığı nedeniyle "sekiz cehennem" olarak da bilinen bu kaplıcalar, farklı renklerde oluşuyor. İçerisindeki yüksek demir oranı içermesi sebebiyle kırmızı renkte bulunan Kanlı Gölet, bunlardan en dikkat çekeni ve en güzeli olarak biliniyor.

Takaragawa Onsen kaplıcası ise bölgenin en saf ve doğal sıcak su kaynağına sahiptir. Kaplıca suyunun sinir bozukluklarına, kas ve eklem rahatsızlıklarına, kan dolaşımı sorunlarına şifa verdiği iddia edilmektedir.

JAE SORN KAPLICALARI- TAYLAND

Chae Son Ulusal Park'ı  içerisinde kayaların arasından bulunan Jae Sorn kaplıcaları, 80- 100 derece gibi çok yüksek ve değişken bir sıcaklığa sahiptir. Kaplıcadan yükselen buharın oluşturduğu sisli manzara bölgeyi çok daha gizemli ve mistik bir hale getirmektedir. Kaplıcada sıcak suyun keyfini çıkarırken diğer yandan Tayland'ın kaplıcada yumurta yeme kültürünü de deneyimleyebilirsiniz.

JIGOKUDANI MAYMUN PARKI- JAPONYA

Cehennem Vadisi anlamına gelen Jigokudani, karlar arasında buharı tüten ilginç bir bölge. Kaplıcanın ilginçliği karlar arasında olmasından değil cana yakın ve sevimli maymunlara ev sahipliği yapmasından geliyor. Kar maymunları, gündüzleri karlı tepelerden inerek kaplıca havuzunda yüzüyor ve gece olunca ormanın derinliklerinde bulunan yuvalarına dönüyorlar. Dik yamaçlı, sık ormanlık bir alanda donmuş yüzeyden fışkıran kaynar sulara ulaşmak, hayli zor olsa da maymunları doğal ortamında rahatsız etmeden izlemek ve fotoğraflarını çekmek sizin için ayrıcalıklı bir gezi olacaktır.

INFERNO KRATER GÖLÜ- YENİ ZELANDA

Yeni Zelanda'nın Waimangu Volkanik Rift Vadisi'nde bulunan İnferno Krater Gölü, dünyanın en büyük kaplıca alanlarından biridir. 30 metre derinliğe sahip gölün suyu, 35 ile 80 derece arasında değişkenlik gösteriyor. Göl, su seviyesi yükseldikçe masmavi bir renge bürünürken su azaldıkça gri bir hal alıyor.

HUANGLONG MİLLİ PARKI- ÇİN

Huanglong Vadisi, Çin'in Siçuan eyaletinde bulunan travertenlerden oluşmuş doğal ve tarihi bir alandır. "Dünyadaki Periler Alemi" olarak nitelendirilen Huanglong'un renkli havuzları, kalsit yatakları tarafından meydana getirilmiştir. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilen Huanglong, zirveleri karlarla kaplı vadide hem doğal manzaralar hem de antik yapıtlar görme fırsatı sunuyor. 

Huanglong Milli Parkı'nın zirvesinde antik bir Budist tapınağı da bulunmaktadır. Milli parkta belki de en çok keyif alacağınız aktivite, dev panda ve altın maymunlarını izlemek olacaktır.

Türkiye'nin en güzel kaplıca tesisleri için tıklayınız...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL