Bozkırın ortasındaki vaha: Kars Selim tren istasyonu

Kars'ın Selim ilçesinde yarım asır önce Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından ağaçlandırılan tren istasyonu, görüntüsüyle dikkat çekiyor. Bozkırın ortasında vahayı andıran istasyon, ağaçlar sayesinde kışın tipi ve rüzgardan da korunurken, yazın piknik alanına dönüyor.

Bozkırın ortasındaki vaha: Kars Selim tren istasyonu
Bozkırın ortasındaki vaha: Kars Selim tren istasyonu
GİRİŞ 11.11.2019 13:41 GÜNCELLEME 11.11.2019 13:41 KAYNAK DHA
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

TCDD tarafından 1969 yılında Doğu Anadolu'daki bazı tren yolları ile tren istasyonları çevresine, yoğun kar yağışının rayları olumsuz etkilemesini engellemek amacıyla ağaç dikilmesine karar verildi.

 

 

Çalışmalar kapsamında Selim ilçesindeki istasyona da çam fidanları dikilmeye başlandı. Her yıl yeni fidanların dikildiği istasyon bir süre sonra ormana döndü.

 

 

BOZKIRIN ORTASINDAKİ TREN İSTASYONU

Binlerce çam fidanının yer aldığı istasyon ve demiryolunun çevresi, yeşil örtüyle kaplandı. İstasyon, kışın yoğun kar yağışı tipi olduğu günlerde ağaçlar sayesinde korunurken, yaz aylarında ise yöre insanı için piknik alanına dönüşüyor. Ağaçlar ile oldukça güzel bir görünüme sahip olan Selim tren istasyonu adeta küçük bir cennet parçasının ortasında bulunuyor.

İlçede 'Bozkırın ortasındaki vaha' olarak tanımlanan istasyon ve çevresi, bölgeye giden yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

YORUMLAR 10
  • Ferit 4 yıl önce Şikayet Et
    Ağaç düşmanıdır o bölgenin insanı. Yazın tozun toprağın kayanın içerisinde oturur da, şurada bir ağaç gölgesi olsaydı demez. O nesil öyle gelmiş öyle gider. Kel, kurak toz toprak sever. Zaten olanı da zamanında kesip yoketti dedeleri. Cezası olmasa burayı da yokederlerdi.
    Cevapla
  • Abdullah64 4 yıl önce Şikayet Et
    Her öğretmen ve ögrenci senede iki agac dikmeli. Her asker de öyle. Bu durumda 20 senede kel kurak yer kalmaz.
    Cevapla
  • ÇILGIN KÖYLÜ 4 yıl önce Şikayet Et
    Kars ve çevre illerin geçim kaynağı hayvancılığa dayalı dolayısı ile o kel alanlar otlak ve mera alanı oralara ağaç dikersen hayvancılık biter bitmezse de otu samanı dışardan getirirsin bu sefer etin kilosu 150 lira olur. araştırabilirsiniz.
    Cevapla
  • Ayarcı 4 yıl önce Şikayet Et
    Tren rayları ve bütün otoyolların ağaçlandırılması gerek.hem yolların uzun ömürlü olmasını hemde çok güzel bir görüntü olur.tarlalarin sınır lari ağaç karla kaplanması toprağın verimini arttırmak için birebir faydalıdır...
    Cevapla
  • Mantık 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce kendimize soralım kaç ağaç diktim diye,ha baştan söyleyeyim sen kaç tane diktin diyen olacaktır emin olun saymadim,saymamda.
    Cevapla
  • Akıncı 4 yıl önce Şikayet Et
    Dikeceksin bakacaksın değer vereceksin ağacı çocuğunla beraber büyüteceksin her iklimin toprağın yetişen bir ağacı vardır dedemle diktiğim ağaçlar koca çınara dönüştü allah rahmet eylesin bu bir kültürdür kültürde dürtmeyle sokmayla olmuyor malesef meşe karaçam selvi çınar sibiryada bile ağaç var karsta neden olmasın dikeceksin koruyacaksın büyüteceksin kuşun böceğin duasını alacaksın tabi böyle bir niyet varsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle