Yeşil doğasıyla öne çıkacak: Hıdırnebi Yaylası nerede?

Hıdırnebi Yaylası son zamanların en uğrak yeri olmaya başladı. Sosyal medyada herkesin akın etmeye başladığı yaylada kış manzaraları harika görünüyor. Bu durum Hıdırnebi Yaylası'na nasıl gidilir sorusunun da kapılarını açtı. Haberimizde bu doğa harikası yere dair tüm detayları verdik. Hıdırnebi Yaylası nerede, burada neler yapılır gelin hep beraber burayı keşfedelim.

Yeşil doğasıyla öne çıkacak: Hıdırnebi Yaylası nerede?
Yeşil doğasıyla öne çıkacak: Hıdırnebi Yaylası nerede?
GİRİŞ 17.09.2020 10:44 GÜNCELLEME 17.09.2020 10:44

Hıdırnebi Yaylası'na nasıl gidilir? Karadeniz'in en güzel yaylalarından biri olan bu yayla son zamanlarda ünlü gezi yerlerinden biri oldu. Hıdırnebi Yaylası herkesin hakkında en çok araştırma yapmaya başladığı yer oldu. Yeşil doğası ve mis gibi havası ile diğer yaylalar kadar güzel olan bu gezi yeri 2020'de gezilecek yerler içerisinde ilk sıralara oturdu diyebiliriz. Ününü çok kısa süre önce duyurmaya başlayan yaylanın müdavimleri eskilerden beri havasını suyunu çok iyi biliyor. Bu bilgiler ışığında kulaktan kulağa yayılan ünü ise şimdi sosyal medyada binlerce hatta milyonlarca kişinin bildiği önemli detaylar. 

HIDIRNEBİ YAYLASI NEREDE? 

Hıdırnebi Yaylası Karadeniz'de Trabzon ilimizde yer alıyor. Bütün yeşilini ve güzel havasını da Karadeniz'e borçlu diyebiliriz. Akçaabat ilçesinde yer alan Hıdırnebi Metinkale Vadisi'nin uzantısı olan bir yayla. 1600 metre yükseklikte yer alıyor ve yaylada çok güzel alanlar bulunuyor.  

Yayla keyfini yaşamak için tercih edilen yaylaya ulaşımın da kolay olduğu söyleniyor. Bazı ziyaretçiler için ise yayla yolu zorlu. Yabancı turistlerin de bir hayli ilgi gösterdiği yaylaya çevre halkı da akın ediyor. Çok güzel fotoğraf kareleri çıkartabileceğiniz bu yerde birden bastıran sisle beraber muazzam bir örtü çevrenizi kaplayabilir. Buna da hazır olmanızda fayda var. 600 rakımlı yaylada çok keyifli saatler geçirmek mümkün.  

 

 

Halk arasında Hıdırnebi Yaylası 'Dernek Çimeni' olarak da biliniyor. Her yıl burada yayla şenlikleri yapılıyor. 13 Temmuz'da başlayan şenlikler 20 Temmuz'da bitiyor. Doğa fotoğrafçılığı, yürüyüşü için de tercih edilen yayla sporlar için uygun bir yer. İsteyen kişiler burada uygun yerlerde kamp da yapabilirler. Bahar aylarında çok güzel manzaralar sunana ve bin bir çeşit bitki ile karşılayan bu yer kış aylarında ise ziyaretlerini çok güzel kar manzarası sunuyor.  

HIDIRNEBİ YAYLASINA NASIL GİDİLİR? 

Akçaabat'ta yer alan yayla Trabzon merkeze 40 kilometre mesafede, Akçaabat ilçe merkezine ise 29 kilometre mesafede yer alıyor. Akaçaabat- Düzköy yolunun 12. kilometresinden güneybatı istikametine dönüp devam ettiğinizde kısa süre sonra yaylaya ulaşabilirsiniz. Yaz ve kış yaylaya ulaşım sağlayabilir manzarayı fotoğraflayabilirsiniz.  

HIDIRNEBİ YAYLASI’NA NE ZAMAN GİDİLMELİ? 

Genel olarak yaz aylarında çok ziyaretçi alan yaylaya bahar aylarında da gidebilirdiniz. Güzel bir manzara ve yeni uyanan doğa size eşlik edecektir. Doğal yaşam alanlarının bulunduğu yaylada doğada yaşayan hayvanları da görmek mümkün. Bulutların çarşaf gibi serilmediği günlerde ise burada çevre köyleri izlemek mümkün. Gitmek için en iyi zaman Temmuz’da şenliklerin olduğu zaman olabilir. Eğer baharın uyanışını görmek isterseniz nisan- mayıs gibi yolculuk yapabilirsiniz. Burada kış manzaraları da farklı keyif vereceği için kış aylarını da seyahat için değerlendirebilirsiniz.  

HIDIRNEBİ YAYLASI YOLU NASIL? 

Hıdırnebi Yaylası’na gidişlerde yolun nasıl olduğuna dair birden fazla görüş var. Bazı gezginler için yol zorlu olsa da bazı ziyaretçiler de yolun kolay olduğunu belirliyor. Her ihtimale karşı dikkatli gitmekte fayda var. Burada bulunan Hıdırnebi Gölü’nü de doğa yürüyüşü sırasında keşfederek güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.  

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL