Instagramda en çok paylaşılan manzara Handara Kapısı nerede?

Handara Kapısı instagramda en çok paylaşılan karelerden biri. Buranın manzarası kendine özgü ve muazzam bir görüntüye sahip. Çiftlerin bu kapıda çekindikleri fotoğraf herkesi büyülüyor.

Instagramda en çok paylaşılan manzara Handara Kapısı nerede?
Instagramda en çok paylaşılan manzara Handara Kapısı nerede?
GİRİŞ 07.10.2021 14:15 GÜNCELLEME 07.10.2021 14:15 KAYNAK HABER7

Handara Kapısı nerede sorusunu sosyal medyada bu meşhur kareyi gören herkes sormaya başladı. Çok güzel manzaraya sahip bu yerde yemyeşil doğaya karşı açılan devasa bir kapı bulunuyor. Tropikal iklimin tüm güzelliklerini gözler önüne seren tarihi kapı aynı zamanda derin bir geçmişe de sahip. Üzerindeki kabartmalar ve tarihten izler taşıyan detayları herkesi büyüleyen yönü. Handara Kapısı hakkında derlediğimiz bilgileri bu haberde buluşturduk.  

 

 

HANDARA KAPISI NEREDE? 

Endonezya'nın en turistik yeri Bali'de bulunuyor bu güzel gezi noktası. En ünlü fotoğraf çekilme noktası aynı zamanda. Handara Kapısı turistlerin akın ettiği bir yer odluğu için özel mülkiyette bulunan bu kapıda fotoğraf çekilmek hem sırayla hem de parayla. Turistler uzun kuyruk oluşturuyor burada fotoğraf çekilmek için. Bu sıra bittiğinde ise geçireceğiniz zamana göre para karşılığında fotoğraf çekilebiliyorsunuz. Sizden başka kimse olmuyor. Elde edeceğiniz muazzam karelerde tek başınıza yer alabileceksiniz. Bu ücret içerisinde sizlere paketler de sunuluyor. Paketler içerisinde öğle+ fotoğraf gibi alternatif seçenekler bulunuyor. Bali'de her nokta fotoğraflık olduğu için burada bu işten para kazanmalar bir hayli yüksek. Hatta bütün Bali'yi gezerken sizi fotoğraflaması için birini dahi tutabiliyorsunuz burada.  
Handara Kapısı tek bir açıdan birçok manzara sunuyor.

 

 

Bu kapı buradaki golf sahasına giriş kapısı. Geleneksel bir Hindu kapısı ve dış dünyadan tapınağa girişi simgelediği biliniyor. Bu tür yapılar Endonezya için ve Hindu inancına sahip kişiler için önemli. Arkasındaki sisli orman manzarasıyla birleşince burası görmeye değer ve fotoğraflamak için en ideal yerlerden oluveriyor. Karşısında durup saatlerce sıkılmadan izleyebileceğiniz bu manzara verilecek parayı da hak ediyor gibi görünüyor.  

Pura ulun Danu tapınağına tam 4 kilometre uzaklıkta olan bu gezi noktası Bali'de mutlaka görülmesi gereken yerlerden sadece birisi. 

HANDARA KAPISINA NE ZAMAN GİDİLİR? 

Handara Kapısı’nn ne kadar kalabalık odluğunu söylemiştik. Burada fotoğraf çekilmek için onlarca turist sıra bekliyor. Günün erken saatlerinde güneşin rengini de daha iyi alabileceğiniz gibi turistler de yoğunlaşmamış olacak ve çok sıra beklemeden hatıralarınızı arşivinize eklemek üzere güzel kareler elde edebileceksiniz. Bunun için Handara Kapısı’na sabah saatlerinde gelmeye çalışın.  

Handara Kapısı’nda eş işçiliğinin en süt noktasını görebilirsiniz. Üzerinde el işlemeleri buranın kültürünü en yalın hali ile bizlere yansıtıyor. Tarihte şehrin giriş kapısı burasıymış. Şimdi içeride golf sahası bulunuyor ve bir de otel var. Sosyal medyada en çok paylaşılan bu yer Bali’nin simgesi konumuna geldi. Popüler hale gelince bu şekilde ücretlendirmeye karar vermişler. Handara Kapsı'nda Bali’nin tüm doğa ve tarih geçmişini görebilirsiniz. Taşların üzerinde bitkiler zamanla yer etmiş ve büyümüş. Bu kapıdan geçenin bir daha derdi tasası olmayacağına inanıyor yerli halk. Bu doğru mu bilinmez ancak binlerce turist dünyanın dört bir yanından buraya akın ederek muazzam karaler elde etmek için de saatlerce bekliyor. Bakıldığında kapının heybeti ve üzerindeki işlemeleri de bütün ilgiyi hak ettiğini gösteriyor. Neden popüler bir nokta odluğunu böylece anlamak zor değil.  

Dünyayı Geziyorum ekibi de Bali gezisinde bu tarihi ve heybetli kapıyı sizlere objektifinden böyle yansıtıyor.  

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL