THY harekete geçti; Rekor getirecek hamle

Türk Hava Yolları'ndan Türkiye'ye gelen turist sayısını artıracak hamle; Turizm odaklı yurt dışı uçuşlarında artışa gidiliyor. Global ölçekli bir dünya markası haline gelen THY, Türk turizmine katkı sağlamaya devam ediyor. 2020 yılının yaz sezonunda yurt dışında önemli 26 merkezden Türkiye'nin önde gelen tatil beldelerine haftalık 98 frekans sefer gerçekleştirilecek.

THY harekete geçti; Rekor getirecek hamle
THY harekete geçti; Rekor getirecek hamle
GİRİŞ 22.02.2020 11:25 GÜNCELLEME 24.02.2020 12:41 KAYNAK DHA
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları, Türkiye’ye gelen turist sayısını artıracak yeni bir karar aldı. THY, turizme katkı sağlamak amacıyla turizme odaklı yurt dışı uçuş noktalarını artırıyor. THY, 2020 yılının yaz sezonunda yurt dışında 26 noktadan Türkiye’nin gözde turizm merkezleri; Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum’a haftalık toplam 98 frekans sefer gerçekleştirecek. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, “Yeni uçuşlarımız daha fazla sayıda nitelikli turisti ve yeni rekorları beraberinde getirecek” dedi.

 

 

Türkiye 2019 yılında bir önceki yıla göre yüzde 14,4 artış ile ağırladığı 52,5 milyon turist sayısıyla dünyada 6’ncı sırada yer alırken, yurt dışından tatil merkezlerine THY’nin yeni seferlere başlayacak olması geçtiğimiz yılın turist sayısının da geçilmesini sağlayacak. THY, direkt turizm hamlesiyle yurt dışından Türkiye’nin turizm merkezlerine düzenlenen haftalık frekans sayısı 2019 yılına göre yüzde 18 artırıyor.

 

 

Yeni uçuşlar yeni rekorları beraberinde getirecek

Türk Hava Yolları’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 2018 yılının Ekim ayında imzaladığı “Direkt Turizm Hamlesi” protokolüne değinen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, "Avrupa ve Asya’nın buluşma noktasında eşsiz güzellikleri ile unutulmaz anılar vadeden bir coğrafyaya sahibiz. İki yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’mız ile başlattığımız direkt turizm hamlemiz ülkemizin bu güzelliklerini dünyanın da keşfetmesi için yeni yollar açtı. Özellikle Avrupa ve Ortadoğu’daki misafirlerimizi yalnızca birkaç saatlik direkt uçuş ile yeryüzü cenneti şehirlerimize ulaştırıyoruz. Son iki yıldır bu uçuşlarımıza olan talep giderek artıyor. Bu yeni stratejimizin katkısıyla geçen yıl ülkemiz rekor sayıda turist ağırladı. Turizm sektörümüze ve ülkemiz ekonomisine sağladığımız katkıyı artırarak sürdürmeye kararlıyız. İnanıyoruz ki yeni uçuşlarımız daha fazla sayıda nitelikli turisti ve yeni rekorları beraberinde getirecek.” dedi.

Antalya'ya 20 noktadan haftada 74 sefer

Türk Hava Yolları, bu yaz döneminde yurt dışından Akdeniz’in turizm başkenti Antalya’ya 20 noktadan haftada 74 sefer gerçekleştirecek. Moskova’dan Antalya’ya 2019 yılında haftalık 7 sefer gerçekleştirilirken pazar araştırmaları ve talep artışı nedeniyle bu sayı 2020 yılında yüzde 100 artırılarak 14 sefer olarak planlandı. Önemli bir gelişme ise Dalaman’daki uçuşlarda yaşanacak. Geçtiğimiz yıl yurt dışından yalnızca Amman’dan haftada bir frekans uçuş düzenlenen Dalaman’a bu yıl 4 noktadan daha sefer düzenlenecek. Bayrak taşıyıcı, Dalaman Havalimanı’na Londra’dan 7, Moskova’dan 3, Amman ve Kiev’den de haftada 2 sefer icra edecek.

Diğer turizm noktalarına düzenlenecek yurt dışı uçuşlar; Bodrum- Milas Havalimanı’na; Londra, Kuveyt ve Münih’ten haftada 4, İzmir’e ise Berlin, Münih, Düsseldorf, Hamburg ve Kuveyt’ten haftada toplam 5 sefer olarak planlandı. Türkiye'nin eşsiz güzellikteki şehirlerini keşfetmek isteyen turistler Ortadoğu'dan Avrupa'ya kadar geniş bir coğrafyadan gerçekleştirilecek direkt seferler ile Türk Hava Yolları ile seyahat edecek. THY, ülke ekonomisine katkısını 2020 yılında da sürdürecek.

YORUMLAR 9
  • uygurlu 4 yıl önce Şikayet Et
    bunun katki ile alakasi yok. fiyatlar fahis oldugu surece turizm artmaz. Londra-Fes arasina gidis donus 70 euro ucak varken ayni mesafe ucus olan Londra-Istanbul arasi minimum 300 euro. Millet turkiye yerine Fas'a, Tunusa gidiyor. Karayolu ile Ispanya fransaya gidiyor ucak parasi yerine tatilda o parayi harciyor. Niye turkiyeye gelsinler? encok doviz birakan gurbetcilerde artik gelemiyor. mersedes fiyatina ucak bileti olmaz.
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    kardeş dünyanın en iyi havayolu. herşey fiyat değil. kalite güvenlik zerafet var. dediğin gibi olsaydı avrupada ki firmalar batmazdı. 3 tane havayolu bizi alın diye yalvarıyor THY ye. isim de yazarım ama burada olmaz
    Cevapla
  • Aks15 4 yıl önce Şikayet Et
    Turizm firmalarıyla bize göre cok daha uygun fiyata anlaşıyorlar.
    Cevapla
  • sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiye ye bu ara turist getirmek için iki kere düşünmek gerek virus gerçekten kontroldan çıkarsa türkiye yi de çok kötü vurabilir komple sınırları kapatmayı bile düşünmek lazım geç kalmadan
    Cevapla
  • Gülan 4 yıl önce Şikayet Et
    Slovenya yabancı pilot istihdam etmiyor,Thy nin destinasyonları her geçen gün artıp bizlerde bunu gururla izliyosak,memleketinde uöamamış yabancı pilot istihdam edileceğine pırıl pırıl Türk gençlerine yol açın ey gururumuz ,bayrak taşıyıcımız THY...
    Cevapla
  • burak sekim 4 yıl önce Şikayet Et
    vaybe sen su kaymak tabakasındasın demek ben ıstanbulda karsıya gecemıyorum hayat pahalılıgındann:)
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Slowenya bir avuc topragi olan bir $ehirden diger $ehre bisiklet ile gidilebilen bir ülke..kücücük bir ülke.Her yil bir haftaligina alabalik tutmyaya gittigim ve cok´da güzel bir ülke.Ve asla birak yabanci Pilota kendi Pilotlarina bile ihtiyac yok cünki ucak ile ülkenin bir ucundan diger ucuna gitmen en fazla5 dakika sürüer..Dogru bilgi verelim yazmak icin yazmayalim.!!!
    Cevapla
  • Ilhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Thy cok gurur duyuyorum ama lutfen yaz sezonunda fiyatlari uçurmayın birazda gurbetçileri düşünün.
    Cevapla
  • alper 4 yıl önce Şikayet Et
    yeni istanbul hava alanına acil metro yada raylı bağlantı bitirilmeli .. içinde bir yerden bir yere gitmek çok güç yaşlılar için eziyet oluyor bu 2 sorun harici herşey süper
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle