Avrupa’da nasıl ucuza gezilir? 8 maddede anlattık

Seyahat etmek, yeni insanları tanımak, yepyeni yerleri keşfetmek… Herhalde dünya üzerinde bunlardan hoşlanmayan kimse yoktur. Seyahate çıkmanın hayalini kurmak bile oldukça heyecanlı. Yastığa kafanızı koyduğunuzda adeta düşler dünyasına dalıyorsunuz. Tam da bu noktada maddiyat hayallerinize ‘dur’ diyor. Hele bir de rotanız Avrupa ise durum daha da vahim. Çünkü aradaki kur farkını göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Ama hemen öyle moralinizi bozmanıza gerek yok. Çünkü hala bir sırt çantası alıp uygun fiyatlara Avrupa ülkelerini gezmeniz mümkün. Sadece bazı noktalara özellikle dikkat etmeniz ve ona göre harcama yapmanız gerekiyor.

1- İLK ÖNCELİĞİNİZ ERKEN REZERVASYON OLMALI

Kısıtlı bütçeniz varsa ilk dikkat etmeniz gereken nokta erken rezervasyon olmalı. Uçak ve otobüs biletlerinden, otellere, hostellere kadar birçok noktada cebinizi rahatlatacak. Çünkü Avrupa seyahatine çıkıyorsanız en çok harcamayı ulaşım ve konaklama için yapacaksınız. İşte bu sebepten dolayı masraflarınızı azaltmak adına erken rezervasyon yapmaya özen göstermelisiniz…

2- OTOBÜSLE YOLCULUK YAPIN

Avrupa ülkeleri arasında seyahat eden tutumlu turistin en çok tercih ettiği seçenek otobüs desek şaşırır mısınız? Bu noktada ilk tercihiniz Flixbus olmalı. Almanya çıkışlı bir firma olan Flixbus; 20’den fazla Avrupa ülkesine ve birçok şehre kolaylıkla ulaşmanızı sağlıyor. Ve fiyatları da oldukça makul. Özellikle fırsat dönemlerine denk gelirseniz 5 euroya kadar bilet alma şansınız var. Ayrıca otobüs biletlerine ücretsiz internet erişimi, 3 bavula kadar bagaj kapasitesi ve rahat koltuklar dahil.

3- OTOBÜS SEVMİYORSANIZ, UCUZA UÇMA ŞANSINIZ DA VAR

Otobüsle seyahat etmeyi sevmeyenlerdenseniz, ucuza uçak bilet bulma şansınız da var. Özellikle Avrupa içi seyahatlerde çok çok ucuza uçabileceğiniz bir hava yolu şirketi bulunuyor. Tabii ki bu şirket Ryanair’den başkası değil. Örneğin; İrlanda’dan İtalya’ya 9 euro gibi komik bir rakama uçabiliyorsunuz. Her zaman bu fiyatları bulamayabilirsiniz fakat erken rezervasyon yapmanız halinde 15 ila 35 euro arasında bilet bulabilirsiniz. Ryanair dışında Vueling, Easy Jet, Aigle Azur, Wizz Air, Norwegian Air, Eurowings, Wow Air ve Flybe gibi firmalardan da ucuza uçak bileti bulabilirsiniz.

4- HEM SOHBET HEM YOLCULUK

BlaBlaCar adlı uygulama ucuza seyahat etmek isteyenlerin vazgeçilmezlerinden. Bu sistem basitçe; aracında boş yer olan kişilerle yolu aynı rotaya düşen gezginleri bir araya getiriyor. Uygulama üzerinden talep edilen ücretler kişiye göre değişebiliyor ama genelde fiyatlar düşük. Aynı zamanda yerel halktan birileriyle yol boyu sohbet etmek ve konforlu bir yolculuk yapmak gibi fırsatlar da ortaya çıkıyor.

Bunun dışında Gumtree uygulamasıyla da aynı şekilde, yalnızca benzin ücretine ortak olarak keyifli bir yolculuğa katılabiliyorsunuz.

5- HİÇ ÜCRET ÖDEMEDEN DE SEYAHAT EDEBİLİRSİNİZ

Eğer bütçeniz oldukça kısıtlıysa seyahat ederken otostop çekmeyi de deneyebilirsiniz. Kimine göre riskli kimine göre ise oldukça güvenli bulunan ulaşım seçeneklerinden biri. Otostop özellikle Avrupa’da gençler arasında oldukça yayın olarak kullanılıyor. Ülkeler arasına geçişlerde ya da şehirler arası geçişlerde sıkça tercih edilebiliyor. Henüz otostoptan daha ucuz bir ulaşım biçimi bulunamadı!

6- HOSTELLERİ TERCİH EDİN

Ucuza seyahat etmek istiyorsanız hostellerde kalmak şart. Hostel deyince aklınıza pis odalar ve güvenlik kaygısı geliyorsa yanılıyorsunuz. Avrupa’daki hosteller oldukça temiz, konforlu ve güvenli. Çünkü hostel, Avrupa’da bir kültür haline gelmiş durumda. Birçok hostelde ödediğiniz ücretin içine kahvaltı da dahil oluyor ve böylelikle kahvaltı için de ekstra ücret ödemek durumunda kalmıyorsunuz.

7- YEREL HALKI TAKİP EDİN

Her ülkede olduğu gibi Avrupa’da da turizmin etkisiyle fiyatlar iki katına çıkıyor. İşte tam da bu noktada özellikle dil hakimiyetiniz varsa Foursquare ve Tripadvisor gibi internet sitelerinde lokal yorumları okuyun. Yerli turistlerin tercih ettiği yerlerde yiyin, oralardan alışveriş yapın.

8- PAZARLIK YAPIN

Eğer yerel halkın tercih ettiği mütevazı yerleri seçerseniz; konaklamadan market alışverişine kadar her konuda pazarlık etme şansınız da olabilir. Örneğin hostel yetkililerini liste ücretinin altında ödeme yapmaya ikna etmek hiç de zor değil. Yardım istemekten, öğrenciyseniz bunu belirtmekten ve pazarlık etmekten çekinmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir