Mikronezya

Mikronezya nerededir? Mikronezya’da görülecek yerler

Mikronezya ya da resmi adıyla Mikronezya Federal Devletleri, Büyük Okyanus’un batısında yer alan ve 607 adadan oluşan bir ülkedir. Ülkenin başkenti Pohnpei’deki Palikir şehridir. Devletin İngilizce, Ulithian, Woleaian, Yapese, Pohnpeian, Kosraean ve Chuukese olmak üzere toplam 7 resmi dili vardır. Yaklaşık 104 bin nüfuslu ülkenin ismi Polinezya ve Melanezya’dan farklı etnik ve coğrafik adaları temsil etmesi için kullanılmıştır.

Mavi ve yeşilin binbir tonunu barındıran Mikronezya adeta bir turizm cenneti. Doğasıyla ön plana çıkan adada görülecek çok sayıda doğa harikası bulunmaktadır.

Mikronezya’yı ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları vize almak zorundadır. Aynı zamanda 30 gün süreli ziyaretler için kapı vizesinden de faydalanabilirler.

İşte Mikronezya’da görülecek yerler…

Nan Madol

Mikronezya’nın en popüler turistik merkezlerinden biri olan Nan Madol, 1628 yılına kadar Saudeleur Hanedanlığına başkentlik yapan arkeolojik bir bölgedir. Pohnpei Adası’ndaki bölge, dünyanın sekizinci harikası olarak da kabul edilirken 2016 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdırmıştır.

Nan Madol

Pakin Atoll

Mikronezya’da 100 kişinin yaşadığı küçük ve sakin bir ada olan Pakin Atoll, su altı güzellikleriyle dalış yapmayı sevenler için eşsiz bir deneyim sunuyor. El değmemiş doğasıyla harika manzaralara sahip Pakin Atoll’da deniz kum ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Leluh Harabeleri

Kraliyet mezarları, kutsal yapılar ve çeşitli konutlara ait kalıntılara ev sahipliği yapan Leluh Harabeleri, etrafı surlarla çevrilen 14. yüzyıldan kalma bir antik sit alanıdır. Leluh Adası’nda bulunan harabelerde kazı çalışmaları günümüzde de devam etmektedir.

Tonnachau Dağı

Tonnachau Dağı, Moen Adası üzerinde yer alan volkanik bir dağdır. Adanın en yüksek noktasına sahip olan dağ 340 metre yüksekliğe sahiptir. Adanın oluşumunda dağın volkanik hareketlerinin etkisi olduğu düşünülmektedir. Mikronezya’nın genelinde olduğu gibi Tonnachau Dağı’nın eteklerindeki yemyeşil ormana da hayran kalacaksınız.

Tonnachau Dağı

Adanın doğası dışında tarihi değeri de oldukça önemlidir. Tarih öncesi çağlardan beri öne çıkan bir bölgeyken 2. Dünya Savaşı’nda Japonya’nın inşa ettiği yapılarla da turistik değer kazanmıştır.

Kepirohi Şelalesi

Kepirohi Şelalesi, yüzlerce adadan oluşan ve okyanusun ortasında bulunan Mikronezya’nın en çok turistik rotaya sahip bölgesi Pohnpei Adası’nda yer alıyor. Yaklaşık 30 metre yükseklikten dökülen şelale bazalt kayalar üzerinde bulunmaktadır. Kayalardan dökülen suların oluşturduğu havuzda yüzmek yasak fakat muhteşem fotoğraflar çekmek için mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir