Bitlis güven ortamıyla kampçıların yeni gözdesi

Bitlis, son yıllarda huzur dolu atmosferi ve el değmemiş doğasıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin kamp yapmayı tercih ettiği bir cazibe merkezi haline geldi.

Nemrut Krater Gölü, Aygır Gölü ve Süphan Dağı gibi doğal güzellikler, ziyaretçilerini cezbetmeye devam ediyor. Özellikle Malazgirt Zaferi kutlamaları sırasında Ahlat’ta kurulan çadırlar ve millet bahçesi, Selçuklu Meydan Mezarlığı ve kümbetler gibi tarihi yerler turistlerin ilgisini çekiyor. Ayrıca, kampçılar zaman zaman ayılarla karşılaşıp bu anları görüntülemeye çalışıyorlar.

Süphan Dağı gibi yeni kamp merkezleri her gün yeni misafirlerini ağırlıyor. Özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan bölgede kampçılar çadırlarını kurmanın yanı sıra şarkılar eşliğinde eğlenceli vakit geçiriyorlar.

Bitlis Eren Üniversitesi’nde gözlemler yapan Dr. Öğretim Üyesi Cihan Önen, Nemrut Kalderası’ndaki göllerin çevresindeki kampçı sayısının ayılardan dolayı azalırken, ayılardan uzak bölgelerde çadır kuranların sayısının arttığını gözlemlediğini ifade etti. Önen ayrıca Bitlis’in muhteşem doğal güzelliklere ve göz alıcı yıldız manzaralarına sahip olduğunu ve bu nedenle birçok uluslararası turistin bölgeyi ziyaret ettiğini söyledi. Bitlis ve çevresine kamp yapmaya gelenlerin sayısının arttığını ve Nemrut Kalderası’ndaki ayı popülasyonunun artışı nedeniyle Nemrut’taki kampçı sayısında bir azalma yaşandığını ancak Süphan Dağı ve Van Gölü Havzası gibi bölgelerde turist artışları olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir