Karavanla Türkiye’ye gelen turistlerin yeni gözdesi: Mardin

Karavanla Türkiye’ye gelen turistlerin yeni gözdesi Mardin oldu. Açık hava müzesini anımsatan kent, yılın ilk 10 ayında 400 bini konaklamalı 1 milyon 400 bin yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptı.

Mardin, karavanla Türkiye’ye gelen turistlerin tercihi oldu

Mardin’de yer alan Dara Antik Kenti, Mardin Müzesi, Kasımiye Medresesi ile Deyrulzafaran Manastırı gibi tarihi mekânlar, her yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Farklı din, dil ve kültürden insanların yıllarca birlikte yaşadığı Mardin, tarihi mekânları ve yöresel lezzetleriyle ilgi toplamaya devam ediyor

 “Çok hoşumuza gitti, tekrar geleceğiz”

Almanya’dan karavanıyla gelerek kenti gezen Heidi Ettischer, Mardin’deki karavan park, çok güzel ve bütün ihtiyaçlarımıza cevap veriyor. Tarihi mekanlara da çok yakın. Hem burada dinleniyoruz, hem de tarihi mekanları geziyoruz. Merkezi konumda olması çok güzel. Duşumuzu alıyoruz, elbiselerimizi çamaşır makinesine koyup, gezmeye çıkıyoruz. İnanılmaz derecede güzel burası, çok hoşumuza gitti, bu yüzden tekrar gelmek istiyoruz” dedi.

“Kentteki bazı arsa sahipleri, arazilerini karavanların park edebileceği alanlara dönüştürdü”

Arazisini karavan parkına dönüştüren Selçuk Ağalday, karavanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde dizayn ettiğini belirterek, “Mezopotamya’nın 2’cisi ve kadim şehri Mardin’de, özellikle pandemiden sonra karavanların çokça ziyaret ettiğini gördük. Bizler de gelen talep üzerine 2’nci Cadde’de bulunan bu alanı karavan parka çevirdik. Karavan tatilcilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde de dizayn ettik. Burası çarşıya yürüme mesafesinde olduğu için gelen misafirlerimiz duşlarını aldıktan sonra çarşıyı gezme fırsatı buluyorlar. Gelen misafirlerimiz çok beğeniyorlar. Herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir