Bu çiçeği gördüğünüzde hemen uzaklaşın! koparmanın cezası 244 bin TL

14 kilometre uzunluğa kumsala sahip olan Hatay’ın Samandağ ilçesinde yetişen kum zambakları görenleri hayran bırakıyor. Dünya Doğa Koruma Birliği’nce koruma altına alınan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan kum zambağını koparmanın cezası 244 bin 315 TL olarak açıklandı.

Kum zambağı, kumulların meydana gelmesinde büyük öneme sahip. Kumların rüzgardan dolayı dağılıp savrulmasını önleyen kum zambakları kum oluşumlarını bir arada tutuyor.

Türkiye’nin birçok yerindeki kumsallarda bulunan bitkinin, Dünya Doğa Koruma Birliği’nce koruma altında olduğu, koparmanın ise 244 bin 315 TL cezası olduğu biliniyor.

Sahilde yürüyüş yapan Melisa Su, "Sahile yürüyüş yaptığım zaman karşıma çıkıyordu çok güzel kokuları var. Her dönem gelip bakıyorum kum zambakları çiçek açmış mı diye. Nadir bulunan bir zambak olduğundan ilçemiz için önemli bir zambak. Umarım türünü korumaya devam ederler" dedi.
1 yorum
  1. Samsun Terme İlçesi Miliç Mevkiinde (Jandrama Karakolunun arka tarafında) de bu kum zambaklarından var. Hiç te koruma altındaymış gibi durmuyor. Özellikle dışarıdan gelen karavancılar bunları koparıyor. Bu kişileri bir kaç kez uyardığım da olmuştur. Yetkililerin bu bölgeye de el atmalarını istiyorum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir