Gerçek Hayvanların  Anatomi Sergisi Türkiye’ye geliyor

Dünyaca ünlü “Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi (Body Worlds: Animal Inside Out),” Aralık ayında İstanbul’da sanat ve bilim tutkunlarını ağırlayacak. Alman Anatomist Gunther von Hagens’in plastinasyon tekniğiyle muhafaza edilen 100’den fazla hayvan bedeni ve vücut uzvu, 1 Aralık’ta Ataşehir’deki bir alışveriş merkezinde sergilenecek. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın bilimsel ve tıbbi danışmanlığını üstlendiği serginin kuratörlüğünü Dr. Angelina Whalley yapacak.

Filden zürafaya, keçiden yılan balığına kadar geniş bir yelpazedeki 100'den fazla gerçek hayvanın  kasları, iskelet sistemi ve damarları sanatsal bir bakış açısıyla sergilenerek ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunacak. Proje, dünyanın en kapsamlı hayvan anatomi sergisi olarak biliniyor ve ziyaretçilerini adeta bir anatomi safariye çıkarıyor.

Sergi, teorik bilgileri pratiğe dökme fırsatı sunarak hayvan iç organlarının karmaşıklığını ve farklı türlerin anatomilerini anlaşılır bir şekilde aktarıyor. Aynı zamanda, 7’den 70’e tüm ziyaretçilere hayvan yaşamına daha fazla saygı gösterme çağrısında bulunarak, bilim ve sanatın etkileyici bir birleşimini sunuyor.

Daha önce 6 kıtada, 34 ülkede ve 140 şehirde 50 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan bu sergi, tüm zamanların en uzun süre açık kalan sergisi olarak da öne çıkıyor.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir