Göbeklitepe’de ara tatil yoğunluğu yaşanıyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göbeklitepe’yi ara tatilde günde ortalama 5 bin kişi ziyaret ediyor

Yerli ve yabancı turistler “Tarihin sıfır noktası” olarak adlandırılan ve kültür turizminin öne çıkan merkezlerinden olan Göbeklitepe’ye akın ediyor.

Birinci dönem ara tatilini değerlendirmek isteyen turistler, ailecek Şanlıurfa’daki tarihi ve turistik mekânları geziyorlar

“Göbeklitepe’de ara tatil yoğunluğu oluştu”

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, kente gelen herkesin Göbeklitepe’yi görmek istediğini belirterek “Özellikle çocuklu ailelerimiz ara tatilin olması dolayısıyla kentimizi yoğun bir şekilde ziyaret ediyor. Çizgi filmlerde Göbeklitepe’yi tanıyan çocukların bölgeyi yerinde görmesinin heyecanına şahit oluyoruz. Şu an Göbeklitepe’de büyük bir yoğunluk var. Öğrencisi olan çok sayıda aileyi kentimizde bugünlerde görmek hepimizi memnun ediyor.” dedi.

“Çocuklar ilgi gösteriyor”

Ziyaretçilerden Mehmet Kalkan, medyada sürekli gördükleri Göbeklitepe’yi çok merak ettikleri için gezdiklerini belirterek, “Ara tatili fırsat bilerek geldik. Çocuklar burayı çizgi filmlerde takip ediyordu gerçekten de beklediğimiz gibi güzel çıktı. Tarihin sıfır noktasında olduğumuz için heyecanlıyız çocuklar da çok eğlenip memnun kaldılar, herkesin görmesini tavsiye ederiz.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir