Kadim şehir Kilis’in eşsiz lezzetleri İstanbul’da tanıtıldı

“Türkiye Yüzyılı’nda Kilis Mutfağı” temasıyla İstanbul’da düzenlenen etkinlikte Kilis mutfağı tanıtıldı

Kilis Valiliği koordinasyonunda İpekyolu Kalkınma Ajansı desteği ve Kilis Belediyesi iş birliğinde Kilis’in yöresel lezzetleri İstanbul’a taşındı.

Tarihten gelen lezzet: “Türkiye Yüzyılı’nda Kilis Mutfağı”

Düzenlenen etkinlikte yöresel ürünlerin tanıtımı, Kilis mutfağı sunumları ve Kilis yemekleri ikramı yapıldı

Kilis’in eşsiz lezzetlerine ev sahipliği yapan programa Kilis Valisi Tahir Şahin ve Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan katılım sağladı.

Kilis Valisi Tahir Şahin,“Tarihten kültüre, sanattan turizme, tarımdan gastronomiye kadar, her alanda büyük bir potansiyele sahiptir. Kilis yaklaşık 6 bin yıllık tarihi boyunca, farklı medeniyetlerin evi olmuştur. Bu kadim coğrafyada, attığımız her adımda tarihin farklı bir dönemine ait eserlerle karşılaşıyoruz. Ne mutlu ki, birçok geleneğimiz burada yüzyıllardır varlığını koruyor. Yemek kültürümüz, giyim kültürümüz, yorgancılık ve dokumacılık gibi sanat ve zanaatlarımız, yaşamın bir parçası olmaya devam ediyor. Her ne kadar, Kilis zeytinyağı, Kilis Horoz Karası Üzümü ve Kilis Baharatlık biberi ilimizin önde gelen tarımsal ürünleri olsa da bunun dışında ilimize has birçok yöresel ürün bulunmaktadır. Kilis ayrıca, gastronomisiyle de sembol şehirlerimizden bir tanesidir. Coğrafi işaretli Kilis tavamız ve cennet çamuru tatlımız, lezzetiyle dillere destan olduğu kadar, kendine has hazırlanma aşamalarıyla, Türk mutfağımızın karakteristik özelliklerini yansıtmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Kadim kültürün zengin mutfakla yoğrulduğu Kilis’in eşsiz lezzetleri tanıtıldı

Şehrin adından söz ettiren lezzetleri arasında bulunan; Kilis tavası, Kilis Katmeri, Gerebiç ve Cennet Çamuru ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Kadim kent Kilis’in lezzetleri köklü geçmişe dayanıyor

“Türkiye Yüzyılı’nda Kilis Mutfağı” temasıyla İstanbul’da düzenlenen etkinlikte Kilis Gastronomi Elçisi Şef Yunus Emre Akkor’un öncülüğünde kentin yöresel lezzetleri, ziyaretçilerle buluşturuldu.

Şef Yunus Emre Akkor, “Kilis bulunduğu bölge itibariyle hem Güneydoğu’da hem Akdeniz’de kalır. Her iki bölgenin ve iklimin birbirinden farklı yemek kültürü etkisini Kilis’te tam olarak hissedersiniz. Kilis’ten başlayıp Filistin’e kadar uzanan zeytin ağaçlarından elde edilen ve zeytinyağı ile yapılan bu muazzam yemekler yiyen herkesi mutlaka etkisinde bırakır.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir