Mevlana şehrinin mistik havasını Şeb-i Arus’ta yaşayın

Kültür ve inanç turizminin önde gelen şehirleri arasında yer alan Konya, huzurlu ambiyansıyla ziyaretçilerine eşsiz bir seyahat deneyimi sunuyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehir, geçmişten günümüze uzanan zengin tarihi ve kültürel yapısıyla öne çıkıyor.

Camileri ve türbeleriyle inanç turizminin önde gelen şehirlerinden olan Konya, tatilcilere her ihtiyaca ve zevke göre konaklama alternatifleri sağlıyor. Ziyaretçilerini mistik bir atmosferle karşılayan Konya’nın, öne çıkan tarihi mekânlarını ziyaret edebilir ve doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

HB Loyalty Club ile ilgili daha fazla bilgi için tıklayın.

Şeb-i Arus törenleri

Sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Türkiye’nin en köklü şehirlerinden biri olan Konya, Mevlana Celaleddin Rumi ile özdeşleşmiş bir şehirdir, her yıl Şeb-i Arus törenleri en kapsamlı şekliyle Konya’da düzenlenmektedir.

Konya’daki helal tatil fırsatlarını HalalBooking ayrıcalıklarıyla inceleyebilirsiniz.

Dört mevsim ziyaret edilebilen bir bölge olan Konya için aralık ayı farklı bir önem arz ediyor. Çünkü her yıl 17 Aralık tarihinde düzenlenen Şeb-i Arus törenleri Konya’yı ziyaret etmek isteyenler için unutulmaz bir deneyim sunuyor. Mevlana’yı anma törenleri için şehre bu tarihlerde çok sayıda yerli yabancı turist akın ediyor.

Konya’da gezilecek yerler

Karatay Medresesi

Dini eğitim vermek amacıyla inşa edilen ve Selçuklu mimarisinin karakteristik özelliklerini sergileyen Karatay Medresesi, görkemli yapısıyla tarihte zaman yolculuğuna çıkarıyor.

Selimiye Camii

Şehzade Selim tarafından yaptırılan Konya Selimiye Camii, taş işçiliği ve tek şerefli iki minaresiyle ziyaretçilerini aırlıyor. Mimar Sinan’ın eseri olduğu tahmin edilen cami, günümüze kadar sağlamlığını korumayı başarmış nadir yapılar arasında bulunuyor.

Kilistra Antik Kenti

Kayaların içine oyulmuş evleri ve tarihi kalıntılarıyla ilgi toplayan Kilistra Antik Kenti ve Kaya Mezarları, Konya’nın turistik açıdan en dikkat çekici noktalarından biri olarak biliniyor.

Mevlana Müzesi

1926 yılında ziyarete açılan ve Selçuklu dönemi mimarisinden etkiler taşıyan Mevlana Müzesi, yıl boyunca yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Mevlevilik hakkında önemli bir koleksiyona, Osmanlı dönemine ait el yazmalarına ve kandillere ev sahipliği yapan müzede aynı zamanda Mevlana Celaleddin Rumi ve o dönem yaşayan dervişlerin mezarları da bulunuyor. Müze, Türkiye’de hizmet veren en eski müzelerden biri olma özelliğine sahip.

Meram Bağları

Akarsuyu ve temiz havasıyla ziyaretçilerine dinlendirici bir ambiyans sunan Meram Bağları, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlerin kaçış noktaları arasında bulunuyor.

Sille Köyü

Tarihi Büyük Selçuklu Devleti’ne kadar uzanan Sille Köyü, 6000 yıllık geçmişi ile ziyaretçilerini tarihte zaman yolculuğuna çıkarıyor. Eski bir Rum köyü olan yerleşim yeri, dünyanın en eski manastırı olan Ak Manastır’a ve birçok tarihi esere ev sahipliği yapıyor. Sille Köyü’nde keyifli saatler geçirebilir ve köyün kültürel mirasının izini sürebilirsiniz.

Çatalhöyük

Konya’ya geldiğinizde gezebileceğiniz en etkileyici yerlerden biri olan Çatalhöyük’te ilk ev mimarisi ve manzara resmi gibi ilgi çeken kalıntıları görebilirsiniz.

Beyşehir Gölü

Türkiye’nin üçüncü büyük gölü olan Beyşehir Gölü, yeşil alanı, zengin florası ve bitki örtüsü ile ziyaretçilerini karşılıyor. Bölgede bulunan ormanlık alanlarda aileniz veya arkadaşlarınızla kamp yapabilir ve harika zamanlar geçirebilirsiniz.

Konya’da yapılabilecek aktiviteler

Tarihi Bedesten Çarşısı’nı gezin

16.yüzyılda inşa edilen ve Osmanlı Dönemi’nden günümüze kadar gelen önemli bir kültür merkezi olma özelliğine sahip olan Bedesten Çarşısı’nda vakit geçirebilirsiniz. Çarşı içerisinde bulunan dükkânlarda alışveriş yapabilirsiniz.

Tropikal Kelebek Bahçesi’ni keşfe çıkın

Tropikal ülkelerden gelen rengarenk sayısız türdeki kelebeğe ev sahipliği yapan Tropikal Kelebek Bahçesi’ni kesinlikle keşfetmelisiniz. Bahçenin büyüleyici atmosferi eşliğinde birçok bitki ve kelebek türüne şahitlik edebilirsiniz. Avrupa’nın en büyük tropikal kelebek bahçesi unvanına sahip olan alanı, Konya’da gezilecek yerler listenize kesinlikle eklemelisiniz.

Sema gösterilerine katılın

İnanç turizmi açısından oldukça önemli bir şehir olan Konya’ya geldiğinizde sema gösterilerini izleyerek şehrin tasavvufi atmosferini hissedebilirsiniz. 

Doğa yürüyüşüne çıkın

Yeşil alanları ile ziyaretçilerini ağırlayan Konya’da yer alan Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda veya Meram Bağları’nda doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Aynı zamanda şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak, doğayla baş başa kalma fırsatını sunan alanlarda temiz hava eşliğinde ailecek piknik yapabilirsiniz.

Konya’nın meşhur yemekleri

Türkiye’nin önde gelen gastronomi şehirlerinden biri olan Konya, birbirinden lezzetli yemeklere ev sahipliği yapıyor. Zengin kültürü ve yöresel mutfağıyla ön plana çıkan şehre geldiğinizde tadabileceğiniz lezzetler arasında; etliekmek, tirit, peynirli pide, kuru bamya çorbası, arabaşı çorbası, höşmerim, ve fırın kebabı yer alıyor. Özellikle halk arasında “Peynir şekeri” olarak adlandırılan ve Konya’nın vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunan Mevlana şekerini tatmadan dönmemelisiniz.

Konya’da konaklayabileceğiniz en iyi oteller

Konya’da sizler için seçtiğimiz ilk otel Bayır Diamond Hotel & Convention Center Konya

Mevlana Müzesi’nin yakınında yer alan Bayır Diamond Hotel & Convention Center Konya’da alkolsüz konseptte hizmet vermektedir ve otelde bayanlara ve erkeklere özel ayrı yüzme havuzları ve spa merkezi bulunmaktadır.

Bir diğer otel Bera Konya Otel

Şehir merkezinde yer alan Bera Hotel Konya’nın hiçbir noktasında alkol servisi yapılmamaktadır. Konya şehir merkezinde bulunan otelde sauna, Türk Hamamı ve masaj hizmeti sunulmaktadır.  

Gezelim.com okuyucuları için önerebileceğimiz otel Dedeman Konya Hotel And Convention Center

Karatay Medresesi Müzesi ve İnce Minareli Medrese ile 5 dakika sürüş mesafesinde olan Dedeman Konya Hotel And Convention Center, bayanlara özel kapalı havuz ve spa hizmeti sunmaktadır. Tamamen helal yiyeceklerin yer aldığı otelde karışık kullanıma uygun açık ve kapalı havuzun yanı sıra spa merkezi bulunuyor. Çocuklara özel sunulan hizmetler arasında çocuk havuzu bulunan otelde konforlu tatilin tadına varabilirsiniz. 

Konya’da tavsiye edebileceğimiz otel Grand Millennium Konya

Zarif bir tarzda dekore edilmiş olan odalarıyla tatilcileri ağırlayan Grand Millennium Konya’da karışık kullanıma uygun kapalı havuz ve spa hizmeti sunuluyor, otelde aileniz ve sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Bir diğer otel Novotel Konya

Konya’da yer alan alışveriş merkezlerine 15 dakika sürüş mesafesinde bulunan Novotel Konya’da yer alan tüm yiyecekler helaldir. Bayanlara özel spa hizmeti ve karışık kullanıma açık spa hizmeti sunan otelde unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

HalalBooking avantajlarından yararlanabileceğiniz otel Ramada Plaza by Wyndham Konya

Konya’nın turistik mekânları arasında bulunan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi yakınlarında yer alan Ramada Plaza by Wyndham Konya, sunduğu bayanlara özel sauna, Türk Hamamı ve buhar banyosu hizmetiyle tatilcileri ağırlıyor. Tamamen helal yiyeceklerin yer aldığı otelde karışık kullanıma uygun kapalı havuz ve spa hizmeti bulunuyor.

Konya’da konaklayabileceğiniz türbe yakınlarında yer alan butik oteller

Gezelim.com okuyucuları için tavsiye edebileceğimiz ilk butik otel Hich Hotel Konya

Konya’nın simgelerinden olan Selimiye Camii ve Mevlana Müzesi’ne yürüme mesafesinde bulunan Hich Hotel Konya, otantik atmosferi ile tamamen alkolsüz bir oteldir. Otel, şehri keşfetmek için ideal bir noktadadır.

Konya’da tavsiye edebileceğimiz diğer butik otel Araf Hotel

Selimiye Camii ve Mevlana Türbesi’ne yürüme mesafesinde bulunan Araf Hotel, dinlendirici ambiyansı ile tatilcileri ağırlıyor. Butik konsepti ve şehir merkezindeki konumuyla Konya’yı ziyaret edenlerin sıklıkla tercih ettiği bir oteldir.

Gezelim.com okuyucuları için önerebileceğimiz son butik otel Rumi Hotel

Kent merkezi bölgesinde yer alan Rumi Hotel, Konya’nın simgelerinden olan Selimiye Cami’ye yürüme mesafesinde konaklama fırsatı sağlıyor. Tamamen helal yiyeceklerin sunulduğu ve alkol servisinin yapılmadığı otelde çocuklara özel oyun salonu hizmeti sunuluyor.

Bu yazımızda Gezelim.com okurlarımıza Konya’da konaklayabilecekleri en iyi muhafazakar otelleri tanıttık. Ailenizle ve sevdiklerinizle tatile çıkarken HalalBooking ayrıcalıklarından faydalanmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir