‘Turistik Doğu Ekspresi’ seferlerine başladı: İşte güzergah ve fiyat bilgileri

Seyahatseverlerin ve sanat tutkunlarının gözdesi haline gelen ‘Turistik Doğu Ekspresi’ seferlerine başladı.

Turistik Doğu Ekspresi’nin sezonu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılacak ve ilk seferi bugün Ankara’dan Kars’a gerçekleşecek.

“Turistik Doğu Ekspresi,” Ankara-Kars güzergahında yeni sezonda 84 sefer düzenleyecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, haftada üç gün olmak üzere Ankara-Kars ve Kars-Ankara yönlerinde toplam 84 seferin planlandığını açıkladı. Doğu Ekspresi, dünyanın en güzel dört rotasından birinde yer alarak, Ankara-Kars hattındaki tarihi ve kültürel şehirleri keşfetme fırsatı sunuyor.

Sadece yemekli ve yataklı vagonlardan oluşan Turistik Doğu Ekspresi konsept olarak Ankara-Kars hattında önemli tarihi ve kültürel şehirlerin de görülmesine olanak veriyor. Ankara–Kars arasında Erzincan ve Erzurum’da; Kars-Ankara arasında Divriği, Sivas ve İliç’te yaklaşık 3’er saatlik duruş gerçekleştirecek.

Turistik Doğu Ekspresi’nin bilet fiyatları sezonlara göre değişiyor. Düşük dönemde oda ücreti 6 bin lira, normal dönemde 8 bin lira, yüksek dönemde ise 12 bin 500 lira olarak belirlendi. Bir odada en fazla iki kişi seyahat edebilecek ve 0-6 yaş arasındaki en fazla 2 çocuk ücretsiz olarak seyahat edebilecek. Biletler sadece tren yolculuğunu içeriyor, yemek, gezi ve otel hizmetleri ayrıca ücretlendiriliyor.

Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi’nin özellikle gençler, doğa tutkunları ve fotoğrafçılar başta olmak üzere çeşitli yaş gruplarına benzersiz bir tatil seçeneği sunduğunu belirtti. Seyahat acenteleri aracılığıyla satılan 8 yataklı vagonun yanı sıra, TCDD tarafından 2 vagonun biletleri satışa sunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir