Siirt

Teröre inat Osmanlı geleneğini sürdürüyorlar

11:51 13 Haziran 2016
Teröre inat Osmanlı geleneğini sürdürüyorlar

Şırnak'taki terör saldırıları nedeniyle Siirt'e yerleşen terör mağduru kadınlar, Siirtli kadınlarla mukabelede bir araya gelerek, terör saldırılarının sona ermesi, ülkenin huzura kavuşması için dua ediyor.

Terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle Şırnak'taki evlerini aileleri ile terk etmek zorunda kalarak Siirt'teki yakınlarının yanına yerleşen Şırnak ile Cizre ve Silopi ilçelerinden gelen kadınlar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı 3 Aile Destek Merkezinde düzenlenen mukabeleye katılıyor.

"Teröre inat" bu ramazanda da Osmanlı'dan emanet alınan asırlık mukabele geleneğini sürdüren kadınlar Kur'an-ı Kerim okuyarak ve dinleyerek huzur buluyor.

Aile Destek Merkezleri Koordinatörü Nurten Temiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayı dolayısıyla 3 ayrı Aile Destek Merkezinde mukabele başlattıklarını söyledi.

Mukabeleye katılanların birlik ve beraberlik içinde Kur'an-ı Kerim'i okuyup dinlediklerini ifade eden Temiz, "Mukabelede insanların birlik beraberliği pekişir. Siirt kardeşliğin sembolü bir şehir olması nedeniyle Suriyeli sığınmacılarla terör mağduru Cizreli, Silopili ve Şırnaklı kardeşlerimize en iyi şekilde ev sahipliği yapıyor. Gayemiz, İslam ve Kur'an çatısı altında toplanıp, tek yürek olup, terörden mağduriyet yaşayanlara bir ve beraber olduğumuzu gösterip, acılarını unutmalarına bir nebze olsun katkı sunmaktır." dedi.

Suriyeli sığınmacılarla terör mağdurlarına yaşadıkları sıkıntıları unutturmak amacıyla vaaz ve irşad programları da düzenlendiğini dile getiren Temiz, bu kapsamda İl Müftülüğü bünyesindeki din görevlileri tarafından sohbetler yapıldığını kaydetti.

Temiz, sohbetlerde verilen mesajın birlik ve beraberlik üzerine olduğunu vurgulayarak, "Ramazanın en büyük önemi sofralarda bir olmak, tek yürek olmak, ekmeğimizi ihtiyaç sahibi ve din kardeşlerimizle paylaşmaktır. Dünyayı saran bu sıkıntıların içinde aslında ramazan ayı bize birlik, beraberlik, hoşgörü ve tahammül edebilmenin mesajını veriyor. Biz de bu doğrultuda mağduriyetleri nedeniyle kente yerleşen vatandaşlarımıza sahip çıkarak, dertlerini paylaşmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Mukabeleye katılan kadınlar ramazanı evlerinden uzakta geçirdiklerini belirterek, kendilerine sağlanan imkan ile ramazanda arzu ettikleri şekilde ibadet edebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.