Siirt

Botan Çayı'nda hayatını kaybedenler anıldı

19:52 26 Ağustos 2016
Botan Çayı'nda hayatını kaybedenler anıldı

AK Parti Siirl İl Gençlik Kolları üyeleri, 2 yıl önce Botan Çay kenarında piknik yaparken, Alkumru Barajı'nın kapaklarının açılması ve aniden su seviyesinin yükselmesi nedeniyle akıntıya kapılarak yaşamını yitiren 6 kişiyi mezarları başında andı.

AK Parti Siirt İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Özekinci ve yönetimi, 24 Ağustos 2014 tarihinde meydana gelen faciada yaşamını yitiren Semanur, Seval, Betül ve babaları Osman Parlaküşer ile Ahmet ve ağabeyi Fikret Tente'nin mezarlarını ziyaret etti.

Gençlik kolları üyeleri, ölenlerin mezarları başında Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Özekinci, anma programının ardından yaptığı açıklamada, bir daha böyle acılar yaşanmamasını dileyerek, "Baraj faciasında hayatını kaybeden ailelerinin acısı bizim acımızdır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine tekrar başsağlığı diliyorum." dedi.

Siirt'te 24 Ağustos 2014'te meydana gelen olayda, Meydandere köyünde Botan Çayı kıyısında piknik yapan Semanur (10), Seval (5), Betül (8) ve babaları Osman Parlaküşer (34) ile Ahmet (28) ve ağabeyi Fikret Tente (34), Alkumru Barajı'nın kapaklarının açılması sonucu aniden yükselen suya kapılarak boğulmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.