Siirt

Siirt AK Parti Gençlik Kolları, 6-7 Ekim olaylarını kınadı

12:43 08 Ekim 2016
Siirt AK Parti Gençlik Kolları, 6-7 Ekim olaylarını kınadı

AK Parti Gençlik Kolların İl Başkanı Murat Özekinci, 6-7 ekim olaylarına ilişkin "Kobani'de PKK'nın DAİŞ'e karşı üst üste mağlubiyetler alması üzerine HDP sokağa çıkma çağrısını yaptı" dedi.

İl Gençlik Kolları Başkanı Özekinci, il binasında yaptığı açıklamada, Ayn El Arap (Kobani) bahanesiyle 6-7 Ekim 2014'te düzenlenen izinsiz gösterilerde, Kurban eti dağıtan Yasin Börü, Ahmet Dakak, Hasan, Gökguz, Riyat Güneş, Yusuf Er'in katledilmesini kınadığını söyledi.

Kurban eti dağıtırken YDG-H'lı teröristlerin kendilerini takip ettiğini fark eden bu güzel insanların, sığınacak güvenli bir yer bulabilmek umuduyla apartmanların zillerini çaldıklarını, fakat hiç kimsenin kapısını onlara açmadığını hatırlatan Özekinci, şöyle konuştu:

"Daha sonra bir kapı açıldı. Fakat Yasin ve arkadaşlarına merhamet edip onları içeri alan kadının kocası, o güzel yürekli kardeşlerimizi teröristlere teslim etti. O gün, Allah rızası için kurban eti dağıtan Yasin ve arkadaşları, Selahattin Demirtaş'ın çağrısı üzerine sokağa çıkan teröristler tarafından canice katledildi. Bu mazlumların şehadeti dahi teröristlerin içindeki nefreti söndürmeye yetmedi, cansız bedenlerine eziyet etmeye devam ettiler. Annesi, 16 yaşındaki yavrusunu ancak beninden teşhis edebildi."

Masum insanları katledenlerin terörist olmadıklarını iddia edenlerin olduğuna dikkat çeken Özekinci, "Yüce milletimizi terörle tehdit edenler, bölgede vatandaşlarımızın canlarına, mallarına ve namuslarına kastedenler iyi bilmelidir ki, bu topraklarda Yasin'ler, Ahmet'ler, Hasan'lar, Riyat'lar, Yusuf'lar bitmez, Yunus'ları ve Fırat'ları öldürerek bitiremezsiniz. Onlar şehit olup makamların en yücesine yükselirler, siz sefillerin en sefili olarak her gün yüzünüze tükürülerek yaşamaya devam edersiniz." şeklinde konuştu.

"Kobani'de PKK'nın DAİŞ'e karşı üst üste mağlubiyetler alması üzerine HDP, sokağa çıkma çağrısı yaptı." diyen Özekinci, şöyle devam etti:

"Bu çağrıyı yapanlar, kendilerinden olmayan, dindar herkesi DAİŞ'ci ilan ederek hedef gösteriyordu. HDP'nin sokağa döktüğü kitlenin eylemleri neticesinde, 16 yaşındaki Yasin Börü ve arkadaşları da dahil olmak üzere 52 kişi katledildi. Rabimiz, Allah rızası için, mazlumların derdine merhem olabilmek adına canını hiçe sayan ümmetin delikanlı ve güzel yürekli tüm çocuklarının şehadetini kabul etsin ve onların tüm katillerinden hesap sorabilmeyi, gerekirse bu uğurda şehit olmayı bizlere de nasip etsin inşallah."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.