Siirt

İtalyan Stawan Müslüman oldu, evliyalar şehri Siirt'e yerleşti

17:20 23 Haziran 2022 11 Yorum Var
İtalyan Stawan Müslüman oldu, evliyalar şehri Siirt'e yerleşti

İtalyan Stawan Stefano, Belçika’nın başkenti Brüksel’de tanıştığı Müslüman arkadaşlarının etkisiyle Yasin ismini alarak İslamiyet’i seçti. Siirt’e eşi ve kızıyla yerleşen Stawan, evliyalar şehrinde tercümanlık yapıyor.

İtalyan Stawan Stefano (32) Belçika’nın başkenti Brüksel’de tanıştığı Müslüman arkadaşlarının etkisiyle İslamiyet’i seçti. 8 dil bilen ve Türkiye’ye gelerek tercümanlık yapan Stawan, burada ‘Yasin’ ismini aldı. Stawan, "Ben üniversiteden önce televizyonlarda İslam hakkında farklı şeyler görüyordum. Mesela erkekler kadınları dövüyor gibi buna benzer çok şey düşündüm. Daha sonra Müslüman arkadaşlar ile tanıştım hakikatı gördüm. Şu anda benim ailem Hristiyan ancak annem benden ötürü Müslüman oldu" dedi.

İSLAMİYET’İ DAHA İYİ ANLAMAK İÇİN SİİRT’E GELDİ

İtalya’nın Milano kentinde yaşarken üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Belçika’nın başkenti Brüksel’e yerleşen Stawan Stefano, burada tanıştığı Türk, Faslı, Afgan ve Pakistanlı arkadaşları sayesinde Müslümanlığa ilgi duymaya başladı. Onların yaşantısına özenen ve İslamiyet’i araştıran Stawan, daha önce televizyondan ya da medyadan duyduklarının aksine bir din olduğunu görünce Müslüman olmaya karar verdi. 2014’te İslamiyet’i seçen Stawan, daha sonra Türkiye’ye geldi. İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce ve Arapça gibi 8 dil bilen Stawan, Antalya, Isparta ve daha sonra da Bursa’da tercümanlık yaparak geçimini sağladı. Stawan'ın 2 yıl önce evlendiği Vanlı eşiyle, 6 ay önce Meryem adını verdikleri bir kızları oldu. İslamiyet’i daha iyi anlamak için bir süre önce evliyalar şehri olarak bilinen Siirt’e eşi ve kızıyla yerleşen Stawan, burada yine tercümanlık yapmaya başladı.

“AİLEM HRİSTİYAN ANCAK ANNEM MÜSLÜMAN OLDU”

İslamiyet’i seçmeden öne televizyonda izledikleriyle Müslümanlık hakkında farklı fikirleri olduğunu belirten Stawan Stefano, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mesela erkekler kadınları dövüyor diye çok düşündüm. Faslı, Afgan, Pakistanlı ve Türk arkadaşlar edindim, hakikatı gördüm. Türkiye’de Antalya, Isparta ve Bursa gibi şehirlerde yaşadım. Daha sonra Siirt’e yerleştim. 1 yıl sonra Türk vatandaşı olacağım. Halen kimliğimde Stawan olarak yazıyor. Buradaki arkadaşlarım benim adımı 'Yasin' koydular. Şu anda ailem Hristiyan ancak annem benden ötürü Müslüman oldu. Anneme Müslümanlığı öğrettim. Babam ve kardeşim hala Hristiyanlar. Kuran-ı Kerim’i okudum. Çok etkilendim ve böyle Müslüman olmaya karar verdim. Bu benim için büyük bir karardı. Türkiye’de eşim ile tanıştım kendisi Vanlı. Şu an 6 aylık bir kızımız var. Mutlu bir şekilde hayatımızı sürdürüyoruz. Bursa’da bir evimiz var bu evi sattıktan sonra Siirt’e tamamen yerleşmeyi hedefliyorum. Kiralık bir evde yaşıyoruz. İş olarak ise tercümanlık yapıyorum. İnternet ortamında öğrencilere İngilizce ve İtalyanca ders veriyorum. Geçimimi bu şekilde sağlıyorum."

YORUMLAR

11 Yorum Var
  • Faruk 5656 1 yıl önce Şikayet Et
    Müminler kardeştir. Sehrimize hoş geldin. Bereketinle geldin. Şehrimiz seni el üstunde tutar. Allah cc seni ve aileni muhafaza etsin.gonlumüz kapımız açık şehrimi dunyaya değişmem. Gelin görun tanıyın. Kardeşler şehri evliyalar sehri bereket şehri unutulmayan şehir dışardan hasret şehri imkanı olan gelsin yerleşsin. Yasamış gocmüşler bilir. Meraklandırilan şehir. İçindeyken kiymeti bilinmeyen dıştan kıymetli şehir yasin kardeşim.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Samo 1 yıl önce Şikayet Et
    İman nasip isi kapimin onundeki camiye kac gun oldu girmeyeli adam uzaklardan gelip musluman olmus Allah kabul etsin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ragıp 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olmadan önce bizdeki chp'lilerle tanışsaydı; onların da kafirden farkı olmadığını anlardı. Allah korumuş bu kardeşimizi.İyi ki önce gerçek Müslümanları bulmuş.
    Cevapla
  • Haldun66 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş dünya Kur'an ı okuyup müslüman oluyor. Bizim müslümanız diyenlerde kimi KUR'ANA tekme atıyor, kimi deist, kimi ateist oluyor...
    İlk beğenen sen ol
  • ASLI 1 yıl önce Şikayet Et
    inşaAllah tüm ailesi müslüman olur o şekilde vefat ederlerse dayanması zor
    Cevapla
  • Musab 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbım hayırlı etsin yalnız yanlış yere gelmişsin burda İslama hakaret hat safhada kuranı kerim ayaklar altında burda yüce Allah'a peygamberimize peygamberlere İslama hakaret demokrasi ve düşünce özgürlüğü ama putlara hakaret devlet başkanına hakaret hapis cezası ile karşılık bulur kısacası sen kardeşim Allahın dinini yaşayan ve yaşatılan yerlerde öğren...ogrenki gerçek İslamı yaşayasın...
    Cevapla
  • Duyarlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Musab kim iseniz neler söylediğinizin farkında değilsiniz. Yanlış yere geldiniz demekle neleri ima etmek istiyorsanız, lütfen açıkça belirtiniz. İnsanları gıyaben töhmet altında bırakmak günahtır. Hatırlamanızda fayda vardır. Allah yanlış yolda olan herkesi ıslah etsin.
  • Musaba Cevaben 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış yere gelmişsin demişsin ama binlerce evliyanın olduğu Tillo ya yerleşmiş.Sen dünyadan bir haber yaşayabilirsin ama tillo medreseleri hayat standardı ile gerçekten islamı yaşamak için güzel bir yerdir.
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.