Ayla şoku!... Festivalden çekildi, kriz çıktı...

Türkiye’nin Oscar adayı Ayla’nın yapımcısı Mustafa Uslu, son dakika kararıyla filmi, Frankfurt Türk Film Festivali’nden çekti.

GİRİŞ 28.11.2017 14:54 GÜNCELLEME 28.11.2017 15:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Festivalin açılış filmi Ayla’nın yapımcısı Mustafa Uslu’nun ‘Film Frankfurt’ta gösterilmesin’ kararı, seyircileri ve festival ekibini şoke etti.

Açılışta Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Hessen Eyalet Bilim Bakanı Boris Rhein, yönetmenler Reis Çelik, Hasan Fehmi Yaşar, Atalay Taşdiken, sanatçılar Mahmut Cevher, Abdurrahman Keskiner ile Gökhan Mumcu, eyalet meclisi milletvekilleri İsmail Tipi, Mürvet Öztürk, Turgut Yüksel de yer aldı.

SITKI: BÜYÜK SAYGISIZLIK

Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, Mustafa Uslu’nun telefonla arayıp, Ayla’nın gösterimine izin vermediğini bildirdiğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Dairesi Başkanlığı’nın da devreye girmesine rağmen Uslu’nun kararından vazgeçmediğini belirten Sıtkı, “Bu davranış ahlaki değildir. Buradaki emeğe ve sinemaseverlerine büyük saygısızlık. 12’ye 5 kala böyle bir yaptırım kabul edilemez bir durum” dedi.

Ayla gösterilemeyince Antalya Film Festivali’nde en iyi film ödülü alan ‘Babamın Kanatları’ festivalin açılış filmi oldu. Bu arada bazı seyirciler, Ayla’nın gösterimden çekilmesini protesto ederek sinema salonundan ayrıldı.

YORUMLAR 3
  • 0kcu 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu filme gitmediyseniz ve gitmeyi düşünüyorsanız; vazgeçin! Filmin ilk yarısında aleni NATO-ABD propagandası yapılmaktadır..duygusal bir olayın aktarılmasında bile insanları böyle bir propagandaya maruz bırakmak en hafif tabirle kötü niyettir..
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    hangi akla hizmet çekmiş açıklama bekliyoruz
    Cevapla
  • ümit 6 yıl önce Şikayet Et
    ne yapmaya çalışıyor bu adam.bu hafta bende gidecektim vazgeçtim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi