Sinop

Küre'ye yaz okulu açılacak

15:00 16 Nisan 2016
Küre'ye yaz okulu açılacak

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Küre Belediye Başkanlığı işbirliğinde Küre'nin tanıtım ve turizmi için yaz okulu açılacak.

Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı'nın daveti üzerine ilçeye gelen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyeleri, Prof. Dr. Zeynep Aygen, Yrd. Doç. Dr. Oğuz Erataç, Tengüz Ünsal, Murat Mete Ağyar ve Ahmet Çetin Eyüp, ilçenin tarihi konak ve mekanları ile el sanatları ürünlerinin üretildiği Küre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Gezi ve ziyaretlerin ardından belediye binasında yapılan toplantıda belediye ve üniversite arasında yapılan protokol ile yaz okulu açılması kararı alındı.

Küre Belediye Başkanı Aydınlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Küre'nin, tarihi bir ilçe olduğunu belirterek, "Dünyanın en eski yaşayan faaliyette olan, madenlerinin olduğu, İstanbul'un fethinde kullanılan bakırların buradan gitmesi hasebiyle çok tarihi bir ilçe. Çok eski bir yerleşim yeridir. Üç kere yangın geçirmiştir. Şu andaki konum itibarı ile bir de dağlarımız meşhurdur. Küre dağları, dağların arasında kalmış, coğrafyası çok zor ilçedir." dedi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile ilçeyi marka ilçe yapmak için yaz okulu açacaklarını ifade eden Aydınlı, "Beklentilerimiz çok büyük inşallah ilçemiz için çok güzel çalışmalar yapacağız, başarılı olacağımıza da yürekten inanıyorum." ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.